Președintele României a lăsat urșii fără piei la început de iarnă – scrie Patrick Andre De Hillerin în Libertatea.

Calendaristic, suntem în ultima lună de toamnă. Iarna e la distanță de aproape 30 de zile. Dacă mai vine. Pentru că-n ultimii ani, venirea iernii a fost mai degrabă slogan în “Game of Thrones” și mai puțin realitate.

Și, totuși, în pragul iernii, când a început deja să ningă în anumite zone din țară, președintele nostru, domnul Iohannis, a scos pe taraba de la Cotroceni pieile urșilor din pădurile pe care încă nu le-a tăiat Schweighofer. Om avea ierni din ce în ce mai blânde, om avea noi cea mai mare populație de urși din UE, dar nu se face să-i lași golași taman acum, când temperaturile încep să scadă din ce în ce mai tare.

Marți seară, după ce la prânz se comunicaseră cele mai prăpăstioase numere de la începutul pandemiei (7.733 de noi infectați, 120 de decese, 974 de persoane internate la ATI), Klaus Iohannis s-a adresat națiunii. Așteptările erau mari, pe măsura numerelor. Toată lumea aștepta ceva mai mult decât “purtați mască, spălați-vă pe mâini, păstrați distanța…”. Și a venit, într-adevăr, ceva mult mai mult, complet neașteptat: a venit o sfidare cum numai președintelui Iohannis îi iese.

Președintele, deloc preocupat de prezent, ne-a spus că situația epidemiologică se degradează la nivelul întregii Europe. Deci, sub conducerea înțeleaptă a domniei sale, avem deja o țară ca afară. Iată, în sfârșit, o promisiune onorată.

Și, pentru că situația se degradează, președintele României, care guvernează împreună cu PNL, după cum ne-a spus (“Partidul Național Liberal este la guvernare și, împreună cu mine, ne străduim, luăm măsurile care se impun, facem achizițiile, facem testările, pregătim vaccinarea și așa mai departe…”), s-a concentrat pe ceea ce se va întâmpla anul viitor, adică pe vaccin.

În acest moment nu există nici măcar un singur vaccin aprobat de către autoritățile sanitare occidentale. Nici măcar unul. Sunt diverse vaccinuri în diverse stadii de cercetare sau testare, dar niciunul care să fi parcurs integral fie și varianta scurtă a aprobării unui medicament, astfel încât acesta să nu facă mai mult rău decât bine.

Dar asta nu este o problemă pentru domnul președinte. A planificat deja, foarte exact, cum se va desfășura vaccinarea, cum se vor distribui vaccinurile, cine va beneficia primul de vaccin și în ce perioadă.

Putem sta liniștiți. După vaccinarea medicilor și a persoanelor din grupele de risc, a politicienilor, funcționarilor publici și a piloșilor, va începe și vaccinarea populației. A populației civile, cum îi place lui Nelu Tătaru să ne spună, sau a prostimii, cum le place politicienilor să ne trateze.

Practic, marți, când românii așteptau răspunsuri și măsuri responsabile, au primit mesajul că până prin martie, cel puțin, or să tot moară.

Dar să nu uite să respecte măsurile, măsurile acelea. Vor muri, dar vor fi măcar niște morți cu mâinile curate și vor fi îngropați la 2 metri – distanță suficientă pentru a nu mai răspândi boala. Ar trebui atenționate și familiile decedaților să aibă în casă câte o mască bună, pregătită lângă hainele de înmormântare ale viitorilor răposați, căci președintele nostru mai mult nu poate.


Citeşte întreaga ştire: În ziua cu cel mai negru bilanț de COVID, Iohannis ne spune că speranța noastră stă într-un vaccin care încă nu există | PAH: “Președintele României a lăsat urșii fără piei la început de iarnă”

Articolul precedentIohannis confirmă că România NU va primi ”vaccine” decât pentru jumătate din populație. Anul viitor
Articolul următorPregătiri pentru lupte de stradă după alegeri în marile orașe din SUA. Marile companii și-au baricadat magazinele