Testările puține garantează scenariul verde. Unele judeţe s-au înroşit, în timp ce altele se meţin veşnic verzi.

Chiar dacă ne confruntăm de mai bine de un an cu acelaşi virus, strategiile au fost diferite. Unele judeţe s-au înroşit, în timp ce altele se meţin veşnic verzi. Diferenţa, se plâng autorităţile din judeţele cu rată de infectare mare, o face numărul de teste efectuate. În timp ce unii testează 70-80% din populaţia judeţului, alţii doar se fac că testează şi rămân tot timpul în scenariul verde.

Judeţul Timiş, de zile bune în scenariul roşu

Iulia Pop, reporter Observator: La Timişoara, în schimb, se testează masiv. Media, potrivit autorităţilor, este de 2.600 de probe recoltate în fiecare zi.

Oamenii au ajuns la capătul răbdării din cauza modului în care se stabileşte rata de infectare pentru fiecare judeţ şi, implict, restricţiile, fără a se ţine cont de numărul de teste efectuate.

Alin Nica, președintele Consiliului județean Timiș: Este destul de frustrant pentru că se uită şi ei la restul ţării şi văd că în alte judeţe restaurantele sunt deschise, sălile de forţă, la fel.

Virgil Musta, medic: Avem multe cazuri pentru că nu se respectă regulile, iar consecinţa este faptul că la ora actuală Spitalul este plin, nu mai avem locuri, spitalele suport au şi ele probleme şi presiunea asupra sistemului de sănătate a devenit din nou foarte mare.

Judeţul Timiş este de zile bune în scenariul roşu.

I s-a alăturat şi Maramureşul, unde a fost depăşit pragul de 3 infectări la mia de locuitori, conform observatornews.ro.

Între timp, în Bihor se fac sub 600 de teste pe zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.