Croaţia îşi va retrage toate trupele din NATO dacă Rusia va invada Ucraina, a anunţat marţi preşedintele croat Zoran Milanovic, citat de TASS. El dă asigurări că ţara sa nu va fi în niciun fel implicată în criză dacă aceasta escaladează. Totodată, Milanovic spune că Ucraina nu ar trebui să intre în NATO.

„În calitate de comandant-şef, am urmărit îndeaproape declaraţiile care indică faptul că NATO – nu o ţară, nu Statele Unite – îşi consolidează prezenţa şi trimite unele nave de recunoaştere. Noi nu avem nicio legătură cu acest lucru şi nu vom avea nicio legătură cu acest lucru. Pot să garantez pentru asta”, a declarat Milanovic.

Preşedintele croat a afirmat clar că în cazul în care Rusia atacă Ucraina, Croaţia îşi va retrage trupele „până la ultimul soldat” din NATO. „Croaţia nu va trimite niciun soldat în cazul unei escaladări a situaţiei de la graniţele Ucrainei. Dimpotrivă, îşi va retrage toate trupele, până la ultimul soldat croat”, a declarat Milanovic, citat de TASS și preluat de Adevărul.ro

În acelaşi timp, Milanovic a subliniat că această intenţie nu are nicio legătură cu Ucraina sau Rusia. În opinia sa, „criza actuală nu are nimic de-a face cu Ucraina sau Rusia, ci este legată de dinamica politicii interne din SUA duse de preşedintele Joe Biden şi administraţia sa, iar chestiunile de securitate internaţională reflectă inconsecvenţele şi comportamentul periculos” ale administraţiei de la Washington.

Potrivit preşedintelui Milanovic, a cărui ţară a aderat la NATO la 1 aprilie 2009, Ucraina „nu trebuie să aparţină NATO aşa cum, de exemplu, neutrele Finlanda, Austria şi Suedia nu sunt nici ele membre ale acestei alianţe”. (sursa)

Articolul precedentDupă ce a spus public că NU se pricepe la domeniu, Marcel Boloș, bihoreanul născut în județul Cluj, a acceptat să ocupe locul lăsat liber de plagiatorul Florin Roman (PNL)
Articolul următorOrdinele de mobilizare! General MApN: ”Este o obligație de rutină pe care o desfășurăm anual.” Doar că nu toți rezerviștii le primesc…