Împrumuturile Guvernului prin vânzarea de obligațiuni au ajuns la 138,4 miliarde de lei după primele 11 luni ale anului, totalul sporind în noiembrie cu 20 de miliarde de lei, din care 7,86 miliarde de lei emisiuni de titluri pe piața internă și 2,5 miliarde euro (12,18 miliarde lei) dintr-o emisiune de eurobonduri pe piața externă, informează profit.ro

Dacă adăugăm alte 4,6 miliarde de lei împrumuturi ale Guvernului de la instituții financiare internaționale, totalul urcă la 143 miliarde lei (29,3 miliarde euro). Pentru decembrie, totalul împrumuturilor va fi în continuare unul ridicat, în contextul în care statul și-a acoperit necesarul pentru anul în curs și a trecut la prefinanțarea nevoilor de împrumut de anul următor.

Decembrie a debutat cu un anunț așteptat din partea Comisiei Europene, anume că România primește, ca împrumut pe 15 ani, 3 miliarde de euro în cadrul programului SURE. Anunțul CE a fost făcut pe data de 1 Decembrie. 

De asemenea, Finanțele au derulat o emisiune de titluri de stat listate la bursă, prin programul Fidelis, destinat populației, și vor continua și atragerea de fonduri pe piața internă de la bănci și alți investitori.

Citește mai mult pe profit.ro.

Articolul precedentEste buna și blânda Diaspora neo-fascistă?
Articolul următorTolo: Înfrângerea lui Klaus Iohannis – votanții nu sunt toxici, iar AUR are cei mai mulți tineri după…