Klaus Iohannis a admis, în premieră, că „nu s-a făcut ceea ce ar fi trebuit până acum” în gestionarea pandemiei – scrie printreranduri.net. În loc să-și recunoască greșelile, el a declarat că cei care contestă vaccinurile „sunt indirect responsabili de suferinţa semenilor”. Pentru că e mai ușor să dai vina pe alții, decât să recunoști eșecul Guvernului „tău”, un guvern de coaliție, de „dreapta”, care toată vara s-a jucat de-a politica internă de partid și, uite așa, a fost luat prin surprindere de valul 4.

Iohannis a descoperit cam târziu, multe prea târziu că „lipsa acțiunilor concrete” ale „autorităților”, adică ale lui Cîțu, Mihăilă și toți ceilalți politruci ne-a dus pe locul 1 în lume la decese COVID-19.

Tot Iohannis a decretat că „vaccinurile anti COVID sunt sigure şi eficiente”.


Vaccinurile administrate acum reușesc într-adevăr să reducă posibilitatea de a te îmbolnăvi grav și de a ajunge la spital. În ceea ce privește prevenirea infectărilor și întreruperea transmiterea bolii, vaccinurile nu asigură (încă) protecție 100% și nici nu întrerup lanțul epidemiologic. La cât de grav arată situația în România, vaccinarea – nici măcar cea masivă – nu mai poate salva populația, nici nu mai poate controla magnitudinea valului 4. Lupta a fost pierdută în vară atunci când Cîțu se certa cu Orban pentru șefia PNL (sub atenta supraveghere a  lui Iohannis), iar ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă își susținea soțul la „concursul” de la Spitalul Județean Oradea.

Aștept cu nerăbdare sfârșitul ședinței de „urgență” de astăzi convocată de Iohannis. E ședința după care președintele va anunța că urmează noi restricții și „măsuri oricât de nepopulare*”, „soluții” pe care trebuia de mult să le anunțe deja.

De ce aștept? Pentru că merităm! Îl merităm și pe Iohannis și merităm și restricțiile! Pentru că peste 6 milioane de români l-au votat (chiar de două ori), deci Iohannis este reprezentantul tuturor celor care l-au ales. În plus, el este președintele nostru, al tuturor românilor…

Pe de altă parte, dacă anti-vacciniștii sunt (indirect) vinovați de moartea a zeci de mii de români care nu trebuiau să moară (așa cum ne-a explicat președintele), atunci și votanții lui Iohannis sunt la fel de vinovați pentru că am ajuns în fundătura în care ne-au adus Iohannis, Cîțu, Cioloș și ceilalți politruci de la PNL și USR pe care Iohannis și nu altcineva i-a pus să guverneze în această criză sanitară.
În același timp, stau să mă gândesc, că „poporul” nu poate vota greșit, deci, hai să nu ne mai victimizăm…

PS. Așteptam cu nerăbdare și votul pentru Cabinetul Cioloș. Din păcate, nu a fost să fie. De ce spun că păcate? Pentru că l-am fi meritat și pe Cioloș și gașca sa de tineri frumoși, liberi și „responsabili”.

*Sper că printre „măsurile nepopulare” se va regăsi și instituirea stării de urgență pentru că doar așa vom continua să „beneficiem” de „expertiza” premierului Cîțu… (printreranduri.net)

Articolul precedentIohannis convoacă, deseară, ședința care trebuia ținută acum câteva luni, pentru a combate virusul care ne omoară de aproape doi ani
Articolul următorCum era de așteptat, Guvernul Cioloș NU a primit încrederea Parlamentului: vot de respingere cu un scor istoric