Monica Anisie, ministrul Educației, a vorbit sâmbătă dimineaţă, la Ştirile ProTV, despre școlile și grădinițele care se închid de luni.

Întrebare are stă pe buzele tuturor în aceste moment este ”de ce se închid școlile?”, având exemplul țărilor din Vest, unde au rămas deschise, iar organismele internaționale au recomandat și ele acest lucru.

”Guvernul României a luat această măsură pentru că trebuie să ne gândim la sănătatea și siguranța copiilor, dar și a părinților. Studiile realizate de epidemiologi arată că sunt foarte buni transmițători copiii. La momentul acesta, rata de infectare în școli este foarte mic și am mai spus lucrul acesta, că nu în spațiul școlii există pericolul de îmbolnăvire, ci în afară. Am văzut din primele zile ale anului școlar părinți care se aflau la porțile școlilor fără să poarte mască, trebuie să luăm în calcul și traficul din marile orașe”, a spus Monica Anisie pentru Știrileprotv.

Ministrul Educației a precizat că rata de infectare în școli este una foarte mică, de sub 1% în rândul elevilor, cadrelor didactice şi personalului auxiliar, dar închidere unităților de învățământ a fost luată ca o măsură de prevenire. (sursa)

Articolul precedentViena declară RĂZBOI islamului politic: Închide toate moscheile radicale
Articolul următorPNL își face campanie electorală cu fake news-uri despre “asistații social”