În timp ce online-ul românesc a fost dominat zilele trecute de discuțiile aprinse declanșate de ”mărturia” unui vlogger care spunea că merge la plajă ca să se uite ”la țâțe și buci”, guvernul spaniol a inițiat o campanie de vară prin care încurajează femeile să meargă la plajă fără a-și mai face griji în legătură cu modul în care arată trupul lor.

“Vara este și a noastră”, este sloganul campaniei inițiate de ministerul pentru egalitate de la Madrid, relatează BBC. Acesta este însoțit de imaginea a cinci femei, cu trupuri de diferite dimensiuni și forme, cam ca-n viața reală și nu așa cum este el promovat de ani de zile de revistele pentru femei, care dedică articole întregi despre cum să faci să arăți bine la plajă.

Șefa Institutului pentru Femei din Spania, Antonia Morillas, a precizat, conform BBC, că așteptările în ceea ce privește aspectul fizic afectează nu doar respectul de sine al femeilor, dar acestea ajung în situația de a-și nega drepturi.

Ilustrarea campaniei conține și imaginea unei femei care a suferit o operație de masectomie și care face plajă topless. Institutul, care se află în spatele inițiativei, spune că această campanie este o încercare de validare a femeilor, indiferent de modul în care arată trupul lor.

”Culmea absurdului”

Femeile ar trebui să se bucure de vară, oricum, oriunde și cu oricine își doresc, spune scriptul campaniei. Vara este pentru toată lumea, fără stereotipuri sau ”violența estetică” îndreptată împotriva trupurilor.

Însă nu toată lumea a fost impresionată de campanie. Unii s-au întrebat dacă nu cumva campania ar fi trebuit să includă și bărbați care nu corespund așa numitelor standarde, în timp ce lidera de stânga Cayo Lara a calificat campania drept ”culmea absurdului”. Ea a spus că inițiativa încearcă ”să creeze o problemă acolo unde nu există”.

Secretarul de stat pentru egalitate, Ángela Rodríguez Pam, a publicat pe twitter un mesaj replică pentru bărbații care a spus că femeile nu aveau oricum nevoie de permisiunea ministerului pentru a merge la plajă: ”Desigur că mergem la plajă, dar ne așteptăm să atragem ura pentru faptul că ne arătăm trupurile care nu corespund standardelor”. (sursa)

Articolul precedentPragul de la care pensiile nu vor mai fi impozitate din 2023 | Câți bani vor primi în plus pensionarii
Articolul următorRafila spune că nu este recomandată vaccinarea în masă pentru variola maimuţei