Moțiunea depusă de PSD împotriva asumării de către PNL a modificării legilor electorale a primit astăzi 261 de voturi, Parlamentul demițând astfel guvernul Orban. Este ceea ce PNL căuta de multă vreme: o cale spre alegeri anticipate și o mult-visată majoritate în Parlament. Doar că este o cale lungă. Un prim efect este acela că primarii vor fi aleși într-un singur tur de scrutin.

De asemenea, guvernul Orban rămâne în funcție, ca și guvern interimar, dar nu mai poate emite ordonanțe. A avut însă grijă ca noaptea trecută să emită câteva zeci.

Urmează acum consultări cu partidele la Cotroceni și este de așteptat ca președintele Iohannis să îl nominalizeze tot pe Ludovic Orban cu formarea unui nou guvern. În acest caz, PSD a anunțat că nu se va opune, motiv pentru care anticipatele nu ar mai avea loc!

Dacă totuși guvernul Orban II nu ar primi votul Parlamentului, președintele ar trebui să facă o nouă nominalizare – probabil tot Ludovic Orban. Desigur, surprizele nu sunt excluse.

Iată-ne așadar în criză politcă, o criză posibilă despre care Bihor News a mai scris și care duce România și mai departe de reformele și progresul visate și promise de PNL la preluarea guvernării, toamna trecută! Asta ne-am dorit?

Articolul precedentCiudat animal mai e și politica asta…
Articolul următorMajestate, totuși, ce poftiți?