Sorin Cîmpeanu, ministrul educaţiei, a declarat că formularul publicat de Ministerul Sănătăţii privind consimţământul părinţilor pentru testarea antigen a copiilor care prezintă simptome asociate cu COVID-19 va fi modificat, informează Agerpres.

„Cineva s-a grăbit, din păcate. Acest formular va fi schimbat, vor fi adăugate informaţii. ca să fie adus în conformitate cu legislaţia în domeniu (…) Probabil că din dorinţa de a face bine, în spiritul prevenţiei, s-au strecurat şi astfel de erori, care sunt generate doar de grabă, nu de rea intenţie”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, la postul Realitatea Plus.

Sâmbătă, Ministerul Educației a precizat că aducerea formularului în prima zi de școală nu este obligatorie, dar o poate fi făcută, „din proprie inițiativă”.

Cîmpeanu a mai spus că se vor instrui cadrele didactice să preia formularul de la părinţii care vor dori să aducă luni acest formularul completat.

„Aceste acorduri trebuie preluate de cineva şi trebuie prelucrate de către un operator certificat pentru prelucrarea datelor cu caracter personal (…) Acel formular, în şcoală, trebuie primit de cadre didactice, de diriginte, de învăţător”, a precizat ministrul.

Acel formular trebuie să fie scris şi semnat şi va fi necesar în cazul în care copilul prezintă simptome sau în cazul în care sunt colegi contacţi direcţi ai unui caz confirmat, subliniez, confirmat, nu numai cu supoziţii, cu simptome.

În cazul în care părinţii nu îşi dau consimţământul pentru testare, copilul care prezintă simptome va fi dus la medicul de familie, care va decide în privinţa paşilor de urmat.

Citeşte întreaga ştire: Formularul pentru testarea elevilor se modifică. Sorin Cîmpeanu: „Cineva s-a grăbit. S-au strecurat erori”

Articolul precedentFactură umflată la gaze, de peste 2.000 de lei. Cum a fost prins un client la mijloc, între două mari companii care își dispută piața liberalizată
Articolul următorPREMIERĂ Un primar desființează Poliția Locală: va face ECONOMII la buget