Guvernul a suspendat prin OUG transparența decizională pe durata stării de urgență. Mediul de afaceri avertizează că decizia subminează încrederea dintre stat și cetățeni, informează g4media.ro.

Guvernul a suspendat prin OUG 34/2020, pe durata stării de urgență, unele norme referitoare la transparența decizională și dialogul social pe care trebuie să le parcurgă inițiativele legislative.

Mai multe patronate reprezentative, reunite în Confederația Patronală Concordia, avertizează că această suspendare a obligațiilor legate de transprență ”poate submina serios încrederea dintre stat și cetățeni, indispensabilă în această perioadă de criză”, potrivit unui comunicat de presă.

Patronatele arată că prin această renunțare la transparență se deschide posibilitatea ca orice act normativ care face referire la pandemia de coronavirus, adică o mare parte a actelor normative ale perioadei următoare, să fie exceptat de la avizarea în Consiliul Economic și Social sau de la alte forme de transparență decizională.

”În timp ce România alege calea renunțării la dialog, Uniunea Europeană implică partenerii sociali (implicit și Concordia prin afilierea la BusinessEurope) în elaborarea planului de acțiune pentru diminuarea efectelor COVID19 în economie și societate. Ieri, vicepreședintele Comisiei Europene Valdis Dombroskis a avut o video conferință cu toate marile confederații patronale din Uniune”, potrivit confederației patronale.

Articolul precedentDacian Foncea: SPITALUL MUNICIPAL NU POATE ACOPERI NEVOILE POPULAȚIEI fiind falimentar medical și funcțional de cel puțin 10 ani
Articolul următorMedicii pot demisiona fără preaviz!