Executivul a aprobat în şedinţa de joi hotărârea pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care prevede ca nivelul acestuia să fie majorat la 3.000 lei lunar, începând cu data de 1 ianuarie 2023, faţă de 2.550 lei în prezent

Conform unui comunicat al Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, această modificare a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată reprezintă o creştere de 17,6%, ceea ce în valoare absolută înseamnă 450 de lei, iar în valoare netă salariul este de 1.863 lei, majorarea fiind de 339 lei, iar creşterea pe net de 22,2%, informează Agerpres. Tariful orar va fi de 18,145 lei/oră pentru un program complet de lucru de 165,333 ore/lună.

„Stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată pentru anul 2023 s-a făcut prin negociere şi acordul comun al Guvernului, reprezentanţilor patronatelor şi sindicatelor, în cadrul şedinţei Consiliului Naţional Tripartit. De majorarea salariului de bază minim de 3.000 de lei vor beneficia 2.181.134 de salariaţi”, precizează Ministerul Muncii. (sursa)

Articolul precedentBMW vrea să recruteze ingineri din România pentru investiţiile de 3 miliarde de euro din Debrecen. “Da, dorim să atragem angajaţi români care cunosc limba engleză şi/sau maghiară. Oferim salarii competitive.”
Articolul următorUnde a fost diplomaţia română în ultimul an, de vreme ce toată lumea este uimită acum? Aurescu făcea lobby în Turcia pentru aderarea Suediei și a Finlandei la NATO…