Guvernul a aprobat finanțarea noii arene pe care va juca echipa Farul Constanța, deținută de Gheorghe Hagi, informează Agenția de presă Rador.

Capacitatea arenei va fi de 18.000 de locuri, iar durata de proiectare și execuție a lucrărilor este estimată la 28 de luni.

Va mai fi construit aici un teren de antrenament, cu 6 piste de atletism, cu o capacitate de 1.000 de locuri.

Construcția va mai cuprinde săli de antrenament, centru de conferințe, spațiu expozițional, spații administrative și comerciale.

De asemenea, arena va beneficia de amenajări exterioare (promenadă, alei, drumuri și platforme), rețele de utilități, împrejmuire și zone de parcare pentru jucători şi oficiali. În plus față de funcțiunile de bază, cu destinație sportivă, clădirea stadionului va integra și o serie de funcțiuni complementare, precum săli de antrenament, centru de conferințe, spațiu expozițional, spații administrative, comerciale și de alimentație publică.

Principalele zone funcţionale și cerințe vor fi stabilite în conformitate cu reglementările UEFA pentru asigurarea cerințelor de clasificare UEFA 4 (nivel maxim). Astfel, terenul de joc va avea 105 m lungime şi 68 m lăţime, iar suprafaţa de joc va fi din gazon natural, în sistem hibrid (țesut sau rulou), dotat cu instalație de udare, drenaj și sistem de degivrare/încălzire.

Stadionul, în valoare totală de 480.490.000 lei (aproximativ 97,5 milioane de euro), va fi finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. (sursa)

Articolul precedentAu început lucrările la Piața Independenței. Spărgând ceea ce TOCMAI s-a construit!
Articolul următorCe alimente nu vor mai putea fi etichetate ”Produs Românesc”