Consumatorii români, întreprinderile mici şi mijlocii, serviciile sociale şi industria critică nu vor fi afectați de măsurile luate la nivelul Uniunii Europene privind reducerea cu 15% a consumului de gaze, pentru că țara noastră are rezerve suficiente pentru iarnă, informează Guvernul, potrivit Agerpres.

„România va avea asigurat necesarul pentru iarna 2022-2023. Rezervele de gaze ale ţării reprezintă 55%, adică peste nivelul obligatoriu de 46% prevăzut pentru 1 august 2022. Menţinând acest ritm accelerat, putem ajunge la o capacitate a depozitelor de cel puţin 80% înainte de 1 noiembrie”, a transmis Executivul marţi, într-o postare de pe Facebook.

Potrivit Guvernului, disponibilitatea surselor interne de gaze naturale şi profilul de consum al ţării noastre, corelat cu pachetul guvernamental de protecţie a cetăţenilor şi economiei, garantează asigurarea necesarului de consum pentru iarna următoare.

Miniștrii energiei din UE au căzut de acord marți asupra unui plan de reducere a consumului de gaze naturale în blocul comunitar, pe fondul temerilor că Rusia ar putea întrerupe livrările. Unii oficiali se tem însă că actuala propunere nu va fi suficientă pentru a pregăti UE pentru iarnă, scriu Deutsche Welle și Bloomberg

Citeşte întreaga ştire: Românii nu vor fi afectați de măsurile de reducere a consumului de gaze luate la nivelul UE, susține Guvernul

Articolul precedentVă mai aduceți aminte isteriile lui Cîțu zis și 1,61 la mie? Haideți să vedem ce au făcut croații!…
Articolul următorPensiile vor crește de la 1 ianuarie 2023! Anunț oficial