Ambasadorii UE au analizat o listă de 146 de pagini de bunuri ale căror exporturi către Rusia ar putea fi interzise în cadrul celui de-al zecelea pachet de sancțiuni. Aceasta include echipamente care ar putea fi folosite în armament, așa cum au promis anterior autoritățile europene. Alte bunuri includ însă și vase de toaletă, bideuri, rezervoare de apă și alte echipamente sanitare, anunță Kommersant, citând EUobserver.

De asemenea, pe lista de sancțiuni ar urma să se regăsească fire de cânepă, LED-uri, stivuitoare, mașini de sortat scrisori, coșuri de fum, cărămizi, anvelope și pixuri. În plus, ar putea fi restricționate și livrările de echipament antiproteste, cum ar fi tunurile cu apă și pistoalele paralizante, arată Aktual24.

Cu toate acestea, industriile diamantelor și nucleară nu ar fi afectate de sancțiuni, potrivit EUobserver.

Kommersant mai arată că sub incidența noilor sancțiuni vor intră și entitățile iraniene, 130 de ruși, Alfa Bank, Tinkoff Bank și Rosbank. Potrivit EUobserver, restricțiile vor fi impuse asupra RT Arabic și Sputnik Arabic.

Bruxelles-ul intenționează să anunțe cel de-al zecelea pachet de sancțiuni antirusesti la aniversarea desfășurării trupelor în Ucraina. După cum a relatat șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, acesta implică restricții asupra exporturilor rusești în valoare de 10 miliarde de euro. Potrivit Politico, ambasadorii UE nu au reușit încă să ajungă la un acord asupra celui de-al zecelea pachet de sancțiuni antirusesti. Restricțiile privind cauciucul sintetic produs de Rusia ar rămâne una dintre problemele controversate. (sursa)

Articolul precedentIsteria liberalilor și a economiștilor de dreapta împotriva unei taxe de solidaritate e o istorie a isteriei împotriva normalității
Articolul următorPlanul ilegal pus la cale de Ucraina în canalul Bâstroe. Activiştii avertizează că ar produce o catastrofă în Delta Dunării