Fundația Pro Economica Alapítvány, având sprijinul Guvernului Ungariei, va investi în următoarea perioadă circa 44 de milioane de euro, fonduri nerambursabile, în mai multe proiecte turistice din Transilvania, conform profit.ro

Printr-un proces de selecție de proiecte au fost deja alese și aprobate 11 proiecte de dezvoltare turistică, respectiv hoteluri de minimum 4 stele și facilități turistice suplimentare. Conform estimărilor inițiale, aceste proiecte vor genera aproximativ 500 de noi locuri de muncă și investiții totale de aproximativ 100 milioane de euro. 

Din cele peste 100 de proiecte revizuite de Pro Economica, 50 reprezintă investiții în derulare sub forma unor ferme și facilități de procesare agricolă și 11 reprezintă hoteluri de 4 si 5 stele, care urmează să fie construite în județele Mureș, Harghita și Covasna. Aceste 11 hoteluri vor genera aproape 500 de locuri noi de muncă și totalizează aproximativ 700 de camere de cazare. Printre proiectele finanțate se numără și un complex cu 20 de apartamente din Vârșag, din județul Harghita, precum și un hotel cu 115 de camere, construit în Târgu Mureș.

Facilitățile acestor cazări includ și centre SPA, tratamente balneare, pistă de bob, pârtie de schi, acces cu avion privat. (profit.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.