Criza politică a luat sfârșit! Uraaa! După (doar) trei luni de la autoexcluderea forțată a USR de la guvernare, începând de astăzi, România are un nou guvern. De coaliție. PNL-PSD-UDMR. Sunt curios, cât va rezista această ”monstruoasă coaliție”, având în vedere efemeritatea celor de dinainte.

Vorba lui Ion Cristoiu, parafrazându-l pe Kogălniceanu: PSD a prins de păr ocazia care i-a apărut în cale (după autogolurile lui Iohannis și Cîțu) și s-a suit în trenul guvernării. A prins chiar un loc bunicel. Are acces la resurse și o poziție de negociere în forță. Dacă se supără pesediștii, peneliștii se vor vedea în situația umilitoare de a se reîntoarce la circarii neo-marxiști/neo-bolșevici din USR! Aproape imposibil!

Președintele Klaus Werner Johannis a declarat la ceremonia de învestire a noului guvern că ”nu a fost simplu ca într-o coaliție să vină împreună partide care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt. A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii pentru a găsi punctele comune„. Având în vedere ”antecedentele” lui Johannis, trebuie să îl credem. Omul știe ce vorbește pentru că și acum încă mai râgâie broaște roșii, ciumate.

Johannis a reușit contraperformanța politică să închidă „definitiv epoca PSD”, dar doar pentru un an. În Noiembrie 2020, Johannis cerea îndepărtarea definitivă a PSD de la butoanele puterii. Acum, la un an, din partidul-dezastru, PSD a ajuns un partid responsabil, numai bun să guverneze cu PNL!

O veste bună nu vine însă niciodată singură! Nu doar că avem un guvern cu puteri depline, dar a început să scadă în mod miraculos și rata de infectare la nivel național. Deja 20 de județe au intrat în scenariul verde! În scenariul roșu (acela cu rată de peste 3 la mie) au rămas doar vreo nouă, inclusiv Bihorul. În câteva zile, e de așteptat, ca în toate județele să se ajungă sub acest prag. Noii guvernanți vor trebuie să ia atunci o decizie strategică: continuă cu restricțiile sau dau drumul la măsurile de relaxare? Mai ales că vin Crăciunul și Anul Nou. Să vedem dacă pesediștii vor reuși să îl treacă pe ”comandantul acțiunii” în linia doua sau dacă Arafat va rezista cu ”măsurile” sale nepopulare și prea puțin eficiente. Pentru reînsuflețirea campaniei de vaccinare, o idee bună ar putea fi și trimiterea în permisie a doctorului-colonel Gheorghiță, o figură cenușie care nu a adus niciun plus valoare campaniei de vaccinare. După atâta ”luptă” cu anti-vacciniștii a obosit și el. Cred că se va găsi cineva să-l înlocuiască și pe el, nu numai pe Arafat și Cîțu.

Dincolo de baletul prezidențial și de neîncrederea (organică) între PSD și PNL, de astăzi încolo, marea lor problemă este că vor trebui să livreze cât de repede ceea ce au promis! După ce s-au înjurat ani de zile, astăzi PNL și PSD s-au jurat (pe Biblie) că vor lucra împreună pentru propășirea neamului. De mâine, pot să se pregătească că vor fi înjurați. Tot împreună. Muia va fi la comun și se va împărți frățește. Sau nu! Populația are așteptări foarte mari, iar partidele din Opoziție așteaptă după colț, pregătite să conteste orice eroare. Oamenii lor deja își fac încălzirea pentru ieșiri în stradă. AUR pe tema restricțiilor anti-COVID, USR pe teme anti-PSD. Protestatarii #rezist au și descins în Parlament și au făcut ce știu ei să facă mai bine: s-au isterizat împotriva noii coaliții. A fost doar începutul! În curând noi episoade pe micile ecrane. (printreranduri.net)

Articolul precedent#WOW! Cîțu se cară de la Palatul Victoria cu un nou set de minciuni
Articolul următorPrimul Guvern condus de un militar din ultimii 76 de ani. Ciucă – singurul general actual care a condus personal o misiune de luptă. Și singurul care a postat pe Facebook parole secrete!