Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene, a declarat, marți, la Bruxelles, că europenii pot contribui la lupta împotriva lui Vladimir Putin prin diminuarea căldurii din casele lor, potrivit The Guardian.

Rusia furnizează UE 40% din gazul necesar și aproape un sfert din țiței. UE vrea să reducă dependența de combustibilii fosili din Rusia înainte de 2030 și să taie din cererea pentru gazul provenit din companiile controlate de Rusia cu două treimi până la sfârșitul anului, a transmis Comisia.

Frans Timmermans a spus: „Este greu. Este al naibii de greu, dar este posibil. O putem face și o putem face rapid. Tot ce avem nevoie e curaj pentru a ajunge acolo. Dacă a existat vreo perioadă pentru a face asta, acum este timpul. Alegerile voastre privind câtă energie consumați vor decide cât de puternici suntem în reacția noastră față de Rusia”. (sursa)

Articolul precedentSăptămână de lucru de 4 zile și în România, dar cu 10 ore de muncă pe zi. În ce condiţii vom putem avea weekend de 3 zile
Articolul următorVîlceanu (PNL): Nu am discutat în coaliţie o îngheţare a preţurilor la carburanţi