„Nu vor scăpa violatorii și criminalii pentru că sunt imprescriptibile acest infracțiuni”, spune Augustin Zegrean. El mai arată că, conform legislației curente, procurorii au timp suficient pentru a instrumenta cazurile de corupție.

În mediul public, s-a vorbit despre Hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție privind prescripția ca despre împlinirea visului lui Dragnea, din perspectiva faptului că intervine prescripția multor dosare de corupție. „Adevărul” i-a cerut părerea fostului judecător CCR, Augustin Zegrean, actual avocat.

Pe de o parte, el spune că Înalta Curte nu trebuia să dea lămuriri cu privire la hotărârile a Curții Constituționale, care erau clare.

În plus, fostul judecător CCR spune că hotărârea Înaltei Curți discriminează între inculpați. Zegrean spune că procurorii au timp suficient să instrumenteze dosarele de corupție și este inadmisibil ca un dosar precum cel de „luare de mită” să poată să fie trimis în judecată și judecat definitiv în 10 ani. „Pedeapsa are sens când se aplică întocmai și la timp, nu peste 10 ani”, spune Zegrean.

întregul interviu poate fi citit aici

Articolul precedent88.000 de euro pentru niște reparații și igienizări la birourile ștabilor din Primăria Oradea. Lucrare atribuită de la o zi la alta…
Articolul următorTot ce trebuie să știm despre vitamine și minerale. Care sunt cele mai bune alimente pentru un aport zilnic