Florin Cîțu este, la bază, speculator. Unul dintre așa-zișii bancheri care a pariat împotriva leului, pentru foloase personale, în speranța că restul, cei mulți, vor sărăci. Este, de asemenea, un produs al școlii de gândire care a devenit proeminentă în anii ’80, când lăcomia era considerată bună, ”școală” care ne-a adus acum mai bine de un deceniu marea recesiune din 2007-2009, șomaj, austeritate, sărăcie, iar unora, moarte.

Acum, penelistul este ministru de finanțe, iar din această postură face predicții. Cam cum făceau, prin 2005-2006 și mult iubitele sale agenții de rating care erau dispuse (și plătite!) să vadă orice, în afară de uraganul ce se apropia. Pentru că, să nu ne facem că uităm, agențiile de rating SUNT plătite pentru rating-urile pe care le scornesc/ghicesc.

Ne spune speculantul Cîțu, ministru penelist, că revenirea este certă și nu mai este o problemă! Cîțu știe. Cîțu are certitudini. Cîțu vede ceea ce oameni infinit mai competenți și mai decenți decât el, oameni recunoscuți și respectați la nivel mondial, nu văd pentru că nu există. Planeta se cutremură la gândul viitorei crize, care NU a început încă, dar Cîțu vede economia noastră crescând vertiginos, anul viitor, ruptă parcă de tot restul lumii și mai ales al Europei.

Argumentul speculantului Cîțu? Inflația la noi este mai mică decât în alte state. Da, o fi. Probabil. Dacă nu au manipulat cifrele cei din guvern. Doar că asta nu este o veste bună!

Dacă penelistul Cîțu ar fi un om onest, sau chiar competent (!), ne-ar spune că o inflație scăzută este un semn rău în acest context! Ce înseamnă acum o inflație mai mică? Înseamnă cerere mai mică, deci, consum mai mic, producție mai mică, schimburi reduse și tot lanțul…

Ce înseamnă inflație un pic mai mare în Polonia sau Ungaria, cu care se compară Cîțu? Că oamenii consumă mai mult și produc, desigur, mai mult acolo.

Așadar. Inflație scăzută înseamnă cerere scăzută, înseamnă salarii mai mici, înseamnă creștere economică LENTĂ, înseamnă șomaj, înseamnă sărăcie, iar pentru unii, moarte.

Pe ce pariază politrucul penelist Cîțu în delirul său? Pe nimic. Cîțu, pur și simplu, minte.

Adrian Ocean

Articolul precedentUrsula von der Leyen: „Vom putea vaccina 700 de milioane de persoane”
Articolul următorGuvernare dezastruoasă: Pacienții cu hepatită nu mai au acces la tratament!