Într-un răspuns scris la câteva întrebări adresate de BihorNews.ro, senatorul bihorean și fostul ministru al Sănătății Florian Bodog, ne-a transmis o declarație cu privire la  alegațiile formulate de către procurorii DNA împotriva sa:

”De la început, în ciuda unor titluri din presă, precizez pentru bihoreni faptul că nimeni, niciodată – și cu atât mai puțin acum, nu m-a acuzat de corupție.

Așa cum am mai amintit inclusiv de la tribuna Senatului, ca ministru am realizat prin propria semnătură și sub propria răspundere achiziții de sute de milioane de euro de care nu doar că au beneficiat toate spitalele județene din țară – inclusiv cel din Oradea, ci – mult mai important, zeci de mii de pacienți. Acestea sunt fapte, lucruri reale, verificabile.

Eu nu mi-am delegat nimănui semnătura, ci mi-am asumat răspunderea ca ministru. Și am obținut rezultate chiar dacă, știu prea bine, e nevoie de și mai multă muncă pentru sistemul sanitar și pentru bolnavi. 

În al doilea rând, prin ACTIVITATEA consilierei mele, chiar dacă de la distanță, Statul și bugetul nu au fost prejudiciate cu nimic! Dimpotrivă. Calitatea umană și profesională a persoanei respective m-au sprijinit în munca la minister. Ceea ce, iarăși, este un fapt.

Este ciudat, totuși, cum în 2021, an de pandemie, în care sute de mii de români lucrează online, ajungi să ți se impute că ai lucrat cu colaboratorii tăi de la distanță.

La final, în pofida anomaliei prezentate mai sus, repet faptul că am încredere în Justiție, că imunitatea parlamentară nu este și nu trebuie să fie o piedică în calea acesteia și că voi folosi acest prilej pentru a demonta toate acuzațiile nefondate aduse împotriva mea.” 

Articolul precedentDeputat USR: Știu cât e șpaga la spitalul unde operează Nelu Tătaru
Articolul următorParlamentul European dezbate introducerea certificatului digital verde