Într-o postare pe Facebook, senatorul bihorean și fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog, condamnă bugetul de austeritate adoptat de actuala majoritate PNL-USD+UDMR și efectele catastrofale, criminale chiar, pe care tăierile anunțate le vor avea în domeniul sănătății. Iată ce a scris senatorul PSD:

În plină pandemie de coronavirus, România este singura țară din UE și probabil din întreaga lume, care vine cu un buget de austeritate în Sănătate!

Peste 11% mai puțini bani la Ministerului Sănătății! Dar n-a scăpat de tăiere nici bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate! În total s-au amputat peste 2,6 miliarde de lei față de anul trecut.

Ca să înțelegeți dimensiunea acestei decizii criminale trebuie să știți că banii tăiați de la Sănătate pentru 2021 ar fi ajuns pentru a imuniza de două ori întreaga populație a României, cu vaccinurile disponibile în prezent.

Criminali! Aceste tăieri vin după 7 incendii în spitale, în care au murit arși de vii peste 30 de pacienți.

Cum să tai bani de sănătate când ard românii în spitale?

Când rapoartele întocmite după tragedia de la Piatra Neamț arată clar că foarte multe spitalele din România ar fi avut nevoie de bani în plus, nu în minus, pentru a-și remedia deficiențele privind protecția la incendii.

Cum să tai de la Sănătate când un an de zile ai interzis accesul bolnavilor cronici la tratamente?! Ce faci? Îi trimiți direct la cimitir??!!!

Prin acest buget anti-social de-a dreptul, premierul Cîțu își duce la îndeplinire misiunea sa de suflet: scoate Sănătatea și Educația din lista de priorități a Guvernului României!

Rușine, domnule prim-ministru Cîțu! Rușine, domnule ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu! Iată un motiv în plus să plecați acasă! (sursa)

Articolul precedentDespre pensii, concendieri și bugetari. Cu mincinosul Cîțu
Articolul următorCum se face reforma în Sănătate în România – bugetul pe 2021, tăiat cu 11%. Finanțarea sistemului se reduce drastic și în următorii ani