În general fiecare al patrulea medic aflat în rezidenţiat în oraşul Hessen nu provine din Germania. Potrivit datelor din registrul rezidenţiatelor din landul Hessen, la termenul limită al ultimului sondaj (octombrie 2020) 27% dintre ei deţineau un paşaport străin.

Între anii 2013 (17%) şi 2018 (27%) proporţia străinilor a avut o tendinţă de creştere, iar de atunci procentul a rămas constant, scrie Suddeutsche Zeitung, citată de Rador.

„În cursul evaluărilor s-a observat că medicii rezidenţi cu cetăţenie străină – 1818 de persoane – sunt în majoritate bărbaţi”. La nivelul landului femeile aflate în rezidenţiat sunt majoritare, reprezentând 57%.

Din 2013 a crescut puternic şi proporţia procentuală a medicilor rezidenţi care provin din ţările din afara UE. Cei mai mulţi deţin un paşaport sirian (12%), turc (6%) sau sârb (6%). Dintre cetăţenii din ţările membre UE cei mai mulţi sunt din România (27%), Bulgaria (16%) şi Grecia (11%).

Sursa:  Suddeutsche/ Rador/ Traducerea: Imola Stănescu

Articolul precedentVaccinarea la medicii de familie, amânată. Cadrele medicale spun că nu au nici bani suficienți pentru echipamente, nici destui doritori
Articolul următorHARTA scenariilor după care se redeschid școlile pe 5 mai, în fiecare localitate, creată de cercetătorii Universității “Babeș Bolyai”