Executivul francez dorește să încurajeze salariații francezi să lucreze, pe cât posibil, de acasă. Iar pentru aceștia, va exista o indemnizație pentru acoperirea costurilor ce vor apărea, automat. Apoi, va acorda un ajutor financiar celor care sunt de acord să utilizeze un autoturism, împreună cu colegii de muncă, spre exemplu. Totodată, administrațiile locale nu vor mai dispune de apă caldă, cu excepția dușurilor, transmite RFI România.

Toate acestea sunt propuneri ce vor fi prezentate de responsabili guvernamentali, în cadrul unei ceremonii ce se va derula, timp de 3 ore, la Parc des Expositions din Paris, o imensă hală de expoziții.

Este planul de bătălie pentru sobritate energetică, această expresie pe care guvernul dar și președintele Emmanuel Macron o tot folosesc în ultimele luni, mai exact de când prețul energiei a explodat, pe fondul invaziei rusești a Ucrainei dar, și în numele unei mai bune și mai eficace protejări a mediului.

Ţinta autorităților este scăderea consumului de energie, cu cel puțin 10%, pentru o iarnă liniștită – în plină criză energetică.

sursa: RFI România

Articolul precedentCând s-ar putea agrava criza gazelor. „Europa va supraviețui iernii viitoare cu doar câteva vânătăi”
Articolul următorCum justifică retailerii şi producătorii scumpirile de 30-50% la alimente? Aruncă vina de la unii la alţii şi recunosc „în cor“ că e şi o componentă speculativă la mijloc!