Furnizorii de serviciu de comunicații interpersonale care nu se bazează pe numere, precum WhatsApp, Facebook, Skype, Signal, Wire, Telegram, nu vor fi obligați în România să permită organelor de aplicare a legii și celor cu atribuții în domeniul securității naționale punerea în executare a metodelor de supraveghere tehnică, respectiv de interceptare a comunicațiilor utilizatorilor acestor servicii. Această obligație va reveni în schimb furnizorilor de internet, respectiv de servicii de găzduire electronică cu resurse IP, relevă date analizate de Profit.ro.

De ce este important: Prevederea ca aplicații precum WhatsApp, Facebook, Skype, Signal, Wire, Telegram să permită interceptarea utlizatorilor apare într-un proiect de lege care a fost adoptat de Guvernul Cîțu în ultima ședință în care a mai putut aviza acte cu putere de lege, înainte de demiterea sa prin moțiune de cenzură.

De asemenea important: Proiectul a fost adoptat de deputați chiar la finele anului trecut, generând atunci o serie de reacții și proteste din partea specialiștilor în domeniu.

citiți materialul întreg pe profit.ro

Articolul precedentCasa Albă confirmă că președintele Joe Biden a acceptat „în principiu” cu o întâlnire cu Vladimir Putin
Articolul următorUE pregătește o directivă pentru a forța companiile la o transparență salarială pentru a aborda decalajul dintre femei și bărbați