Energia electrică se va scumpi începând cu 1 iulie, avertizează ministrul de resort Virgil Popescu, precizând pentru Digi24 că până în prezent doar 10% din consumatorii casnici au optat pentru trecerera în piaţa concurenţială.

Doar 10 la sută dintre consumatorii casnici din România au trecut în piaţa concurenţială şi şi-au schimbat contractele cu furnizorul de energie electrică, în ciuda faptului că de la 1 ianuarie, când s-a liberalizat piaţa, li s-a oferit un răgaz ce expiră la 30 iunie, tocmai pentru a le da timp ca să-şi aleagă un furnizor convenabil, a declarat miercuri seara, la Digi24, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus că nu are o cifră exactă, dar nu mulţi consumatori casnici şi-au ales furnizorul de pe piaţa liberă.

„Cred că un procent de 10 la sută, nu mulţi. Este o inerţie foarte mare a noastră, a românilor, în a trece, în a face aşa, o schimbare. Şi sunt convins că se va întâmpla – ca să fie iar un buluc, aşa, spre sfârşitul lunii iunie, când ne vom trezi şi vom dori să trecem mai repede”, a declarat ministrul la Digi24. „Evident că nu mai trebuie să te duci la coadă, poţi să trimiţi acum şi prin e-mail. Dar nu mulţi au trecut” la piaţa liberă, a adăugat Virgil Popescu.

În cazul în care consumatorii nu vor opta până la 30 iunie pentru un furnizor de energie din piaţa concurenţială, ei vor rămâne la un serviciu universal, care este mai scump, a arătat ministrul.

Citeste mai mult: adev.ro/qsb7mq

Articolul precedentPNRR: de la 80 de miliarde au ajuns, IAR, la 29!!
Articolul următorVa contribui USR+ la Operațiunea Florin Cîțu – președintele PNL, pusă la cale de Klaus Iohannis?