Ministrul Educației, doamna Monica Anisie, transmite astăzi o scrisoare deschisă primarilor din România prin care le solicită să aloce bani de la bugetele locale pentru educație. Și da, conform legii, administrațiile locale au obligația de a asigura o parte din fondurile necesare funcționarii școlilor de pe teritoriul lor.

Și totuși! Doamna ministru Anisie este aceeși persoană care, în pofida legii, a intrat cu presa după dânsa peste un cadru didactic și peste copiii aflați în timpul unei ore de curs dar, mai ales, este aceeași persoană care, în pofida legii, declara la finalul anului trecut – în calitate de ministru și de cadru didactic, că nu are ce să facă domnia sa cu 6% din PIB pentru învățamânt!… Adică, spune doamna ministru – și o cităm, eu iau banii aia și ce să fac cu ei?

Așadar. După ce spune clar, în timpul unei emisiuni, că nu are ce face doamna ministru al educației cu 6% din PIB alocați învățământului, îi trage acum de mânecă pe primarii din țară cerându-le ca nu cumva sa uite să aloce bani pentru școli.

Bihor News crede că singura șansă, singura, pentru ca România să aibă un viitor mai bun este alocarea unei sume de două cifre din PIB pentru educație. De aceea, miniștrii care nu știu ce să facă dacă primesc acești bani nu au ce căuta în fruntea acelui minister! Vorbim de ani de zile, de zeci de ani, despre situația din școli și nevoia de bani, iar un ministru spune că nu ar ști la ce să îi folosească?

Este, cumva, prea mult! Chiar și pentru ei. Ne întrebăm, oare, ce vor face primarii? Le vor flutura dascălilor pe la nas poza cu declarația ministrului? Poate s-au gândit și ei la fel după declarațiile acesteia, nu? Și atunci? Educația, ce este, a cui este, de ce este, pentru cine este și cui rămâne?

Articolul precedentPăziți-vă de concedierile ilegale. 10 exemple
Articolul următorScandal de corupție la vârful UE