Starea de alertă va fi prelugită începând de pe data de 13 mai, potrivit unui proiect de HG aflat pe ordinea de zi a ședinței Executivului, care are loc luni, începând cu ora 16.30.

Pe agenda ședinței de Guvern poate fi se află un proiect de hotărâre privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19.

Întrebat dacă are în calcul să prelungească starea de alertă și dacă există diferențe de măsuri de relaxare și restricții în viitoarele săptămâni, premierul Florin Cîțu a răspuns afirmativ. 

“Da, o să prelungim starea e alertă!”, a declarat Florin Cîțu. 

“Sunt unele măsuri care nu-și mai au sensul. Veți vedea! Sunt câteva, spre exemplu în ceea ce privește stațiunile montane cu schiul.

Din punctul meu de vedere și aici este punctul meu personal, persoanele care s-au vaccinat și nu mai reprezintă un risc în societate ar trebuie să beneficieze și să se bucure de o viață normală”, a completat el. (sursa)

Articolul precedentDe la cititori: Maratonul orădean, mai mereuaș…
Articolul următorSubiectele de la concursul pentru directorii caselor județene de asigurări de sănătate, picat de 28 din 33 de candidați