La exact finalul anului trecut, primarul USR al Timișoarei, Dominic Fritz, a declarat că a auzit de Alianța Vestului și este de părere că acesta a fost, până acum, un exercițiu de imagine, însă vrea să ia legătura cu primarii din orațele care alcătuiesc această Alianță și le va propune să implementeze, împreună, proiecte concrete. Dacă aceste proiecte nu se vor concretiza, cei care formează Alianța Vestului ar trebui să recunoască faptul că acesta „nu a avut o finalitate”, a declarat Fritz, citat de opiniatimisoarei.ro.

Am auzit de Alianța Vestului, din păcate până acum a fost doar un exercițiu de imagine și… cumva a rămas pe hârtie această idee, aș vrea să continui această Alianță, dar să avem proiecte concrete. La începutul anului viitor voi discuta cu partenerii, dar să avem un plan de implementare a proiectelor. Dacă nu avem acest plan, să recunoaștem că Alianța nu a avut o finalitate”, a declarat Dominic Fritz.

În decembrie 2018, primarii Nicolae Robu (Timișoara), Emil Boc (Cluj-Napoca), Gheorghe Falcă (Arad) și Ilie Bolojan (Oradea) au semnat, la Timișoara, documentele de înființare a Alianței Vestului.

Ei bine, dacă v-a plăcut nimicul care a fost Alianța Vestului, Bolojan intră acum în Alianța Apusenilor!

De ce? Pentru că prima Alianță a fost, nu-i așa, un mare succes… Pentru că , în afară de a da bani pe tramvaie Aradului, Oradea nu s-a ales cu nimic. Așadar, de ce nu? Poate ne mai alegem cu un nimic și din asta. Decât, poate, cu cotizații de plătit, doar că la nivel de județ și nu de Oradea. Mare progres…

sursa: apuseni.info

Până la finalul lunii martie, informează Gazeta de Cluj, se va semna un acord de colaborare între județul Cluj (Tișe), Bihor (Bolojan) și Alba (Ion Dumitrel). Membri discută construirea unei infrastructuri rutiere, proiecte de turism, proiecte de valorificare a tradițiilor și artei locale. Inițiativa a fost pusă în mișcare pentru a ajuta localnicii și pentru a încuraja turismul în Țara Moților.

Deocamdată, discuțiile au fost purtate între Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, și Ilie Dumitrel, președintele CJ Alba, dar până la finele lunii martie discuțiile vor fi mutate la Cluj. 

La fel ca și prima alianță și aceasta are, desigur, șanse minime de a oferi cetățenilor beneficii concrete. Este, de fapt, o nouă potemkiniadă, marca Bolojan.

De altfel, în 4 martie, Emil Boc declara decesul Alianței Vestului! “Sunt ultimul mohican, nu a mai rămas niciunul dintre ceilalți primari în funcție… A fost utilă prin simplul fapt că am anunțat-o. Importantă nu este prezența sa fizică, ci proiectele pe care le-a generat”, a spus Boc.

Care sunt acestea?

Articolul precedentNu parcați sub elicopter. În rest, faceți ce vreți la Județean!
Articolul următorData de la care vânzarea mașinilor pe benzină și motorină va fi interzisă în UE