Fostul președinte american Donald Trump i-a dat în judecată pe Hillary Clinton și pe alți câțiva democrați, acuzându-i că au încercat să fraudeze alegerile prezidențiale din SUA din 2016, legând campania sa de Rusia.

Trump a învins-o pe Clinton în alegerile prezidențiale din 2016.

Echipele de campanie și de tranziție ale lui Trump au fost acuzate că au conspirat cu agenți ruși pentru a influența alegerile în favoarea republicanului, potrivit BBC.

Un raport publicat în 2020 de o comisie a Senatului SUA condusă de republicani a concluzionat că Rusia l-a folosit ca agent politic pe republicanul Paul Manafort și site-ul web WikiLeaks pentru a încerca să-l ajute pe Trump să câștige. Moscova neagă orice implicare.

Raportul a precizat că nu a fost găsită nicio dovadă a unei conspirații, dar a prezentat cazuri în care președintele ar fi obstrucționat justiția.

PALM BEACH, FL: Newlyweds Donald Trump Sr. and Melania Trump with Hillary Rodham Clinton and Bill Clinton at their reception held at The Mar-a-Lago Club in January 22, 2005 in Palm Beach, Florida. (Photo by Maring Photography/Getty Images/Contour by Getty Images)

Procesul – împotriva membrilor campaniei Clinton și a înalților oficiali ai FBI – este mai mult un element de imagine, în parte pentru că există ample dovezi ale legăturilor dintre campania Trump și agenții ruși, așa cum este documentat de ancheta lui Robert Mueller și de raportul comitetului de informații din Senat.

Dovezile includ întâlnirea din Trump Tower din 2016 dintre personalul superior al campaniei și cetățenii ruși și contactele pe care managerul de campanie al lui Trump, Paul Manafort, le-a avut cu un presupus agent de informații rus. Deși acest lucru nu a dus la acuzații de colaborare infracțională între echipa lui Trump și Rusia, ar putea submina acuzațiile fostului președinte american. (sursa)

Articolul precedentOamenii, mai preocupați de „benzină, ulei, zahăr, război, mălai”, decât de vacanțe. Urmează scumpiri și la pachetele turistice
Articolul următorDe ce a ales Joe Biden să viziteze Polonia (analiză CNN)