Poliţiştii bihoreni au prins şi au reţinut doi români pe numele cărora autorităţile judiciare din Franţa şi Belgia emiseseră mandate europene de arestare, fiind suspectaţi de trafic de migranţi.

Cei doi suspecţi, un bărbat de 44 de ani, din comuna Folteşti, judeţul Galaţi, şi un altul de 38 de ani, din comuna Şugag, judeţul Alba, daţi în urmărire internaţională, au fost prinşi în cursul zilei de luni, la punctul de trecere a frontierei Borş.

Bărbatul din Galaţi este urmărit după ce autorităţile judiciare belgiene au emis pe numele său un mandat european de arestare pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. 

Românul originar din judeţul Alba primise, de asemenea, mandat de arestare în lipsă emis de autorităţile franceze. El este cercetat pentru comiterea, pe teritoriul Franţei, a infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. 

“În ambele cazuri, schimbul de date şi informaţii a fost realizat prin Biroul Sirene – Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională. Poliţiştii Compartimentului Urmăriri – Serviciul de Investigaţii Criminale i-au prezentat pe cei doi unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a emis pe numele fiecăruia câte o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Bărbaţii au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliţiei Bihorene, iar marţi, 10 mai a.c., vor fi prezentaţi la Curtea de Apel Oradea, cu propunere de arestare provizorie, în vederea predării către autorităţile judiciare din Belgia, respectiv din Franţa”, informează Poliţia judeţeană Bihor. (sursa)

Articolul precedentAJOFM Bihor: Luna mai este luna promovării economiei sociale
Articolul următorCât se câștigă în Cluj-Napoca. Doar Capitala trece peste