• Serghei Maksimishin era medic șef adjunct pentru anestezie și resuscitare la spitalul de urgență din Omsk.
  • Șeful de cabinet al lui Navalnîi, a confirmat că Maksimishin a fost unul dintre medicii care l-au tratat pe liderul opoziţiei ruse.
  • Administrația spitalului din Omsk nu a precizat cauza decesului.
  • Ministerul rus al Sănătății a menționat ulterior că acesta nu era infectat cu coronavirus.
  • „Era bolnav. A murit la locul de muncă, în secția sa de terapie intensivă, unde a lucrat”, spune secretarul de presă al ministerului rus al Sănătății regional, Galina Nazarova.
  • Maksimishin nu a dat declarații la vremea spitalizării lui Navalnîi, deși avea funcție de conducere.

Medicul șef adjunct al spitalului de urgență din Omsk care l-a tratat pe Alexei Navalnîi după ce a fost otrăvit cu Novichok a murit subit la vârsta de 55 de ani, anunță administrația spitalului.

Serghei Maksimishin era medic șef adjunct pentru anestezie și resuscitare la spitalul de urgență din Omsk. El a fost unul dintre medicii principali care i-au acordat primul ajutor şi l-au tratat anul trecut pe Navalnîi.

„Cu regret, vă informăm că medicul şef-adjunct al secţiei de anestezie şi terapie intensivă a spitalului de urgenţă nr. 1 din Omsk, doctor în ştiinţe medicale, Maksimishin Serghei Valentinovici, a murit subit”, se arată într-un comunicat al spitalului, fără a preciza cauza decesului.

Leonid Volkov, şeful de cabinet al lui Navalnîi, a confirmat că Maksimishin a fost unul dintre medicii care l-au tratat pe liderul opoziţiei. „Serghei Maksimishin a fost şeful departamentului care l-a tratat pe Alexei Navalnîi şi a fost responsabil cu tratamentul său – în special coma sa indusă medical”, a declarat Volkov pentru CNN. (sursa)

Articolul precedentSuspiciuni de fraudă la sistemul informatic. Ministrul Năsui avea cont de administrator
Articolul următorCum de companiile private au putut să facă sute de mall-uri și de clădiri de birouri, iar guvernul nu a fost în stare să facă un spital?