Dr. Mary Ramsay, coordonatorul procesului de vaccinare din cadrul Serviciului de Sănătate Publică din Anglia, a declarat pentru BBC că restricţii precum distanțarea socială și purtarea măștii ar mai putea dura câţiva ani de zile.

“Oamenii s-au obișnuit acum cu aceste restricții, pot trăi cu ele, iar economia poate continua cu restricțiile mai puțin severe existente”, a afirmat Mary Ramsay, referindu-se la purtarea măștii și distanțarea socială.

“Așadar, cred că timp de câțiva ani, cel puțin până când alte părți ale lumii vor fi la fel de bine vaccinate ca și noi, iar cifrele vor fi scăzut peste tot – atunci putem ajunge treptat la o situație mai aproape de normal”, a continuat directorul pentru imunizări din Marea Britanie, potrivit BBC News.

Specialistul epidemiolog a precizat că este “foarte important să nu ne relaxăm prea repede”.

Trebuie să ne uităm foarte atent înainte ca oricare dintre aceste restricții să fie ridicate”, a conchis dr. Mary Ramsay.

Jumătate din adulții din Marea Britanie au fost vaccinați cu prima doză

În Marea Britanie au fost vaccinate anti-Covid, până în prezent, peste 27 de milioane de persoane – mai bine de jumătate din populaţia adultă.

Regatul Unit a devenit, astfel, prima economie importantă din lume care a atins această etapă.

Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a declarat pe Twitter că numărul a fost atins după ce vineri s-au administrat 660.276 de doze, un record.

Israelul este liderul în vaccinarea populației, urmat de Emiratele Arabe Unite, Chile și Regatul Unit – iar investitorii urmăresc cu atenție ce economii s-ar putea recupera mai întâi.

„Vaccinarea este o poveste de succes la nivel național și calea de a ieși din această pandemie”, a spus Matt Hancock. (sursa)

Articolul precedentRusia este o “amenințare acută” iar China e o amenințare a securității economice
Articolul următorSecretar de stat în Ministerul Sănătății, adevărata soluție pentru oprirea celui de-al treilea val: carantinarea națională