Se pare că pentru unii, lumea a început în 2004 (era noastră!), odată cu fondarea Facebook. Dacă ne luăm după, unii, comentatori/analiști/experți, viață pe planetă fără platforma americană nu prea mai există…

Și totuși. În ciuda cifra impresionante, a sutelor de milioane de utilizatori (pentru că majoritatea sunt comuni!), MAJORITATEA planetei NU folosește nici Facebook, nici Instagram și nici măcar WhatsApp. ȘOC!

Mai mult, oamenii au vorbit și cu familia sau cu prietenii și cu clienții, mii de ani, MII, înainte de apariția Facebook.

Și mai șocant (sic!), Internetul nu a pătruns, masiv, în viețile noastre decât de la mijlocul anilor nouăzeci!

Până la acel moment, însă, umanitatea s-a și dezvoltat, s-a și războit, a și făcut marile descoperiri științifice, a comunicat, a corespondat, a transmis știri, a dezbătut idei, a scris cărți monumentale, a făcut TOT, fără să-i simtă prea mult lipsa.

Apropo de știință. Faptul că ținem un telefon în mână, iar asta ne ocupă ziua și noaptea, pare suficient ca să ne distragă atenția de la faptul că, în rest, lumea nu prea a evoluat de la propagarea Internetului încoace. Aproape deloc. Sau, dimpotrivă.

Și atunci?… Și atunci, eu una nu am decât o singură idee. Să ne bazăm pe tehnologiile dovedite vreme de secole. Și să ne bucurăm de ele. Iar dacă pică Internetul, sau Feisbucul, să facem bine șă punem mâna pe o carte, sau să ieșim la o plimbare.

Am fi, în opinia mea, INFINIT mai câștigați. Cu prieteni, cu familii și cu clienți cu tot.

PS

Puteți citi acest text și pe Facebook

Articolul precedentMinciuna cu majorarea salariului minim
Articolul următorIar se oprește apa caldă! Totuși, ce s-a modernizat în Oradea din 2008, de la întemeierea orașului de către Bolojan?