profit.ro: Antreprenori din zona fondului de investiții Certinvest și ai mai multor afaceri au cumpărat pachetul majoritar din acțiunile clubului de fotbal Dinamo de la proprietarul Dorin Șerdean, conform informațiilor Profit.ro.

UPDATE ora 20.16, 24.02.2023: Tranzacția a fost confirmată de clubul Dinamo.

“Este doar o inițiativă personală a mea, care nu implică companiile”, a declarat pentru Profit.ro Eugen Gheorghe Voicu, președinte al Consiliului de Administrație Meta Estate Trust și fondator al Certinvest.

În primăvara anului trecut, Dinamo, cu mari probleme financiare, a retrogradat pentru prima dată în eșalonul secund. Anterior, în 2021, Tribunalul București aprobase planul de reorganizare a clubului de fotbal Dinamo, reintrat în insolvență, acesta fiind previzionat cu plata în proporție de 100% a datoriilor către creditori în termen de 3 ani.

La acel moment, Dinamo 1948 SA a intrat, la propria cerere, în insolvență. Clubul a acumulat din nou datorii, după cinci ani în care a scăpat de acestea tot prin insolvență. Acum, Dorin Șerdean s-a înțeles cu firma Red&White 2022 Management, căreia i-a vândut acțiunile pe care le deținea la Dinamo, de 72,2%, contra unei sume de 500.000 de euro, relatează și Fanatik. Vânzarea este confirmată și de Prosport și GSP.

Red&White 2022 Management a fost înființată în octombrie 2022 și îi are drept asociați pe Andrei Nicolescu, indicat anterior de Prosport ca fiind reprezentantul vehiculului de investiții al acționarilor dezvoltatorului imobiliar One, cu 60%, respectiv Eugen Gheorghe Voicu, președinte al Consiliului de Administrație Meta Estate Trust, cu 40%, conform datelor analizate de Profit.ro.

Modelul de business Meta Estate Trust a fost conceput de Certinvest, fondat de Eugen Voicu, și adaptat la piața de real estate. Dorin Iacob, tatăl lui Vlad Iacob, administratorul special de la Dinamo, figurează ca administrator al societății, conform termene.ro. Fiecare dintre acționari va contribui în primă fază cu diverse sume pentru revitalizarea Dinamo. Dinspre antreprenorul legat istoric de Certinvest va fi adus un aport de capital de 5 milioane de euro, în timp ce acționarul indicat anterior ca fiind legat de divizia de investiții a fondatorilor dezvoltatorului imobiliar The One va veni cu 2 milioane de euro, susține Fanatik.

În presă au apărut recent, în decembrie, facismile după acte din negocieri cu numele One Holding Investments și Victor Căpitanu. Contactat de Profit.ro, dezvoltatorul imobiliar One United a transmis că nu are legătură cu această investiție, nici One United Properties și nici acționarii principali și cofondatorii One United Properties, Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, nefiind implicați în demersul de a investi în clubul Dinamo. La rândul său, contactat de Profit.ro și întrebat dacă investește în numele One United sau Red Lion ori al său personal, avocatul Andrei Nicolescu a răspuns că nu dorește să comenteze și că informații clarificatoare urmează să fie comunicate la un moment dat.

Andrei Nicolescu, fost vicepreședinte al clubului de fotbal Rapid București, care își va asuma acum responsabilitatea de președinte – director general al clubului Dinamo, este asociat, printre altele, cu 51% din acțiuni, la Eifad Fly și cu 10% la Catharsis Film, fiind și administrator la ISPE Proiectare și Consultanță, conform termene.ro.

Andrei Nicolescu a fost prezentat în vară de Prosport, în contextul negocierilor de atunci, drept reprezentant al vehiculului de investiții Red Lion.

Contactat atunci de Prosport, Andrei Nicolescu este citat spunând ”Politica grupului de investiții este să nu facă niciun comentariu în legătură cu orice tranzacție care nu este finalizată, așa încât, la acest moment, nu avem nimic de comentat”.

În vară, Profit.ro a anunțat că antreprenorii Doru Lionăchescu, fondator și președinte al consiliului de administrație al BT Capital Partners, Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, fondatori și acționari principali ai dezvoltatorului imobiliar One United Properties, se asociază din nou, la 6 ani după ce ultimii doi au părăsit casa de investiții Capital Partners, pentru crearea unei noi companii de investiții, care poartă numele de Red Lion Capital.

În firma Red&White va deține acțiuni, conform Fanatik, și Vladimir Cohn, fost acționar al clubului de fotbal Dinamo București și care a vândut în urmă cu circa 4 ani, cu peste 200 milioane euro, fabricile Ecopaper Zărnești și Ecopack Ghimbav către grupul britanic DS Smith. (profit.ro)

Articolul precedentDe ce Estul Europei vrea zdrobirea Rusiei, iar Vestul doar alungarea lui Putin din Ucraina
Articolul următorUn bărbat a fost anunțat de autorități că a murit. Ce a trebuit să facă pentru a le demonstra că trăiește