Guvernul Ciucă a conturat ieri câteva măsuri de ajutor pentru populație, anticipând efectele valului 5 de coronavirus care se apropie.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu, a afirmat că, luni, s-a hotărât ca, în cazul în care România va fi lovită de un eventual val 5 al pandemiei, să se acorde, din nou, posibilitatea introducerii angajaților în șomaj tehnic decontat de stat.

„Astăzi, la Guvern, în cadrul unei întâlniri de lucru a cărei temă a fost identificarea de soluții pentru contracararea efectelor unui eventual val cinci al pandemiei s-a decis ca, pe linia Ministerului Muncii, să se acorde, din nou, posibilitatea introducerii angajaților în șomaj tehnic decontat de stat”a afirmat Vasilcoiu, potrivit Bugetul.

Aceeași sursă precizează că guvernul ar pregăti o Ordonanță de Urgență care să reglementeze șomajul tehnic în 2022.

La şedinţă executivului au participat miniștri și reprezentanți ai ministerelor Sănătății, Finanțelor, Justiției, Educației, Muncii, precum și șeful DSU.

În cadrul întâlnirii a fost prezentată evoluția pandemiei în țară și la nivelul Uniunii Europene, fiind evidențiate o serie de măsuri avute în vedere în funcție de această situație, care să protejeze sănătatea românilor și să permită continuarea funcționării școlilor, precum și a sectoarelor economice. Continuarea vaccinării a fost subliniată ca fiind cea mai sigură soluție de protejare a vieții și sănătății românilor față de formele grave de îmbolnăvire generate de SARS-CoV-2. (sursa)

Articolul precedentAvocatul poporului: Când drepturile colective sunt impuse prin constrângere, cele individuale deja au murit
Articolul următorMăștile FFP 2 ar putea deveni obligatorii în România. Măsurile de pe masa Guvernului după ce numărul de îmbolnăviri a explodat