Guvernul german a aprobat miercuri actul normativ care obligă marile companii listate pe bursă să aibă cel puțin o femeie pe post de conducere. Legea a fost adoptată după ani de dezbatere în care creștin-democrații Angelei Merkel s-au opus acestei măsuri, anunță Reuters.

Măsura se va aplica în cazul companiilor listate pe bursă care au mai mult de trei persoane în consiliul de administrație.

Chiar dacă această lege a fost cerut de mult timp de Partidul Social Democrat German, partidul Angelei Merkel i s-a opus până de curând, când cancelarul german și-a exprimat frustrările în ceea ce privește firmele care nu numesc femei pe poziții de conducere.

Intenția de a institui această obligație a fost anunțată pentru prima dată în luna noiembrie a anului trecut de către ministrul german pentru familii Franziska Giffey (SPD).

„Această lege este una de reper pentru femeile din poziții de conducere”, a afirmat miercuri Giffey într-un comunicat remis după adoptarea actului normativ.

„Am văzut de ani de zile că nu multe schimbări sunt făcute voluntar și progresul este foarte lent”, a adăugat aceasta. (sursa)

Articolul precedentMai mulți “băieți deștepți” din energie, printre care un baron local penelist și un magnat al petrolului, s-au asociat pentru a face concurență Complexului Energetic Oltenia – Presafarastapani.ro
Articolul următorCine este Ashli Babbit, protestatara ucisă de forțele de ordine americane în timpul violențelor de la Capitoliu