În fiecare an, sute de cărți, filme sau fotografii intră în domeniul public. Acestea pot fi descărcate și vizionate gratuit. Avem platforme dedicate pentru acest lucru. 

Goodreads este o comunitate pentru cititori, care pot oferi propriile recenzii, crea liste de lectură și interacționa cu autorii. Vedeți AICI o listă a cărților intrate în domeniul public de pe această platformă.

Feedbooks este o bibliotecă digitală și un serviciu de publicare în cloud atât pentru domeniul public, cât și pentru cărți originale.

Proiectul Gutenberg reprezintă cea mai veche bibliotecă digitală.Vedeți AICI o listă a celor mai descărcate eBook-uri de pe gutenberg.org.

Public Domain Review este un jurnal online care prezintă lucrări care au intrat în domeniul public. Aici puteți găsi atât cărți, cât și imagini, filme sau înregistrări audio. Spre exemplu această filmare de la Târgul Mondial de la New York din 1939-1940.

Biblioteca Congresului SUA este biblioteca publică cea mai mare și importantă, fiind de fapt biblioteca națională a Statelor Unite ale Americii.

Sursa: StirilePROTV

Articolul precedent16% dintre tinerii francezi cred că Pământul este plat!
Articolul următorUMOR. De ziua lui Eminescu, Bode a recitat o poezie compusă de el, Somnoroase păsărele…