Acum câteva săptămâni, zborul 9850 Milano – Oradea trebuia să aterizeze pe Aeroportul Oradea în jurul orei 09:15. După ce au survolat spațiul aerian de 2 ori, echipajul a decis să redirecționeze aeronava spre Craiova, din cauza condițiilor meteo… Pasagerii au fost anunțați că din cauza ceții de la Oradea aeronava nu a putut ateriza și se îndreaptă spre Aeroportul Craiova.

La scurt timp de la acest incident, la ora 09:31, pe Aeroportul Oradea a aterizat cu succes cursa Tarom de la București.


Un incident similar, conform unor pasageri afectați, a avut loc aseară. Astfel, cursa Stansted-Oradea, care trebuia să aterizeze în jurul orei 21, a luat drumul Timișoarei!

Se pare că piloții ar fi acuzat un plafon jos de nori, DEȘI NU ERA CEAȚĂ, și vânt lateral, iar după un survol, au decis să nu aterizeze.

Astfel, peste 160 de pasageri care sperau să ajungă la Oradea, s-au trezit, conform acestora, la Timișoara!

Avional a stat un timp la Timișoara, a alimentat, iar pasagerii trebuiau să fie preluați de autocare și aduși la Oradea.

Surpriză, însă!

Avionul a plecat GOL de la Timișoara și, în același condiții meteo, a aterizat totuși la Oradea, de unde a preluat aproximativ 70 de pasageri! Se pare că oamenii rămași la Timișoara în așteptarea autocarelor erau încă acolo, deci nu porniseră încă, atunci când avionul lor ateriza, GOL, la Oradea!


În acest context, un cititor BihorNews.ro ne scria recent următoarele:

Nu am vrut să cred până acum, dar de la început am tot auzit zvonuri cu privire la faptul că Ryanair ar direcționa spre Oradea piloți fără experiență completă, adică fără pregătire și autorizare să decoleze sau să aterizeze în condiții de ceață. Nu știu dacă e așa, dar uite ce se întâmplă. Cum să vină oamenii de la Oradea la Craiova? Și piloții de la Tarom cum au știut să aterizeze?


Un incident similar s-a petrecut în noiembrie anul trecut, când tot o cursă Ryanair nu a fost în stare să aterizeze la Oradea și a fost redirecționată către Timișoara.

Zborul Ryanair de la Londra Stansted către Oradea, FR7628, a fost deviat spre Timișoara, din cauza ceții. Conform unui observator local, avionul a fost ținut atunci în aer și a făcut 16 ture deasupra orașului, neputând să aterizeze. A reușit însă, la Timișoara. Oamenii au fost aduși la Oradea, tot pe ceață, dar cu autocarul.

Ce era trist și rău atunci era faptul că, până la ora 13, zborul fiind dimineața, aeroportul orădean nu catadicsise să comunice NIMIC despre cursa respectivă! Ca de altfel despre nicio altă cursă din acea zi. A făcut-o însă aeroportul timișorean.


Și încă o… surpriză!… În ciuda bunelor relații cu Oradea, nu-i așa, date fiind sutele de mii de euro pompate de Primărie, din banii orădenilor, în compania irlandeză, Ryanair ar fi decis recent, conform surselor noastre, să introducă un nou zbor, spre Dublin, dar de la Iași! Oare de ce?

Articolul precedentAsta înseamnă să fii mafiot?… Franța și Germania sprijină Ungaria pentru a nu pierde banii de la UE!
Articolul următorIoan Mang: Cazierul judiciar se va putea elibera și în format electronic!