Statele UE au aprobat marți planul propus de Comisia Europeană pentru reducerea consumului de gaze naturale în UE. Potrivit surselor citate de Reuters și dpa, planul cuprinde reducerea voluntară cu 15% a consumului de gaze între august și martie. Deși ținta este voluntară, Comisia ar putea să o facă obligatorie în caz de urgență în materie de aprovizionare. Țări precum Irlanda și Malta vor fi scutite, pentru că nu sunt conectate la rețelele de gaze ale altor țări din UE. De asemenea, alte țări ar urma să obțină derogări pentru industriile critice. (sursa)

Așadar, în cel mai stalinist limbaj cu putință, Comisia Europeană, condusă de nemțoaica (doamna) Ursula Von Der Leyen, a impus reduceri VOLUNTARE care vor deveni OBLIGATORII, însă, în caz de mare urgență.

Nu știm ce a primit la schimb Franța, care se opunea ideii!… Căci așa funcționează valorile europene, să nu uităm.

GHICIȚI DUMNEAVOASTRĂ, ÎNSĂ, CARE MARE PUTERE INDUSTRIALĂ EUROPEANĂ, DEPENDENTĂ DE GAZUL RUSESC, VA AVEA URGENȚE!…

De asemenea, ni se spune, alte țări vor primi derogări pentru industriile critice.

GHICIȚI DUMNEAVOASTRĂ DIN CE ȚARĂ, PREPONDERENT, VOR PROVENI RESPECTIVELE INDUSTRII CRITICE!…

Este că ne iau pe toți de proști? Iar aici nu e vorba de a fi anti-UE sau alte tâmpenii. UE este bună, dar nu este, nici pe departe, perfectă, iar datoria cetățenilor este să demaște și ipocrizia și ticăloșia, indiferent că vin de la super (in)competenții de la Bruxelles sau de altundeva.

Între timp, însă, parcă vedem cum ai noștri (sic!) se vor conforma, voluntar și ne vor ține în frig și întuneric pentru că, nu-i așa, Germania, mama valorilor europene, urmașa celor care acum câteva zeci de ani făceau SĂPUN din alți oameni, va avea urgențe și industrii critice.

Deci e spre binele nostru, alles klar?

Articolul precedentEDITORIAL. Florian Bodog: Medicina fără vocație este o imposibilitate
Articolul următorRafila: Ministerul Sănătății nu are la dispoziție această pârghie (obligativitatea măștii). Trebuie să existe și un efort al populației. Se poate face prin purtarea ei în spațiile închise sau în mijloacele de transport public