În cele ce urmează, ne scrie un cititor din Oradea, vă voi relata un studiu de caz și anume: Cum prăduiești o instituție publică și preiei controlul asupra ei. Studiu de caz – CAS Bihor. Cititorul susține că de vină pentru situația pe care o prezintă este directorul instituției, penelistul Dulău Dorel.

”Inca de la instalarea lui in functie, acest impostor a facut totul pentru bunul lui plac:

Pasul 1 – a fost sa schimbe toti directorii si sefii serviciu care i se impotriveau, oameni pe functii de ani de zile, oameni cu experienta in spate si sa le induca frica si teroare prin amenintari constante tuturor angajatilor care nu ,,plecau capul”!

Pasul 2 – a fost sa schimbe tot in materie de servicii contractate din exterior de CAS Bihor, cu firme agreate de el, sa mai strecoare cate un ban, probabil remuneratia de director nu ii este suficienta. Probabil trebuie platit postul la partid, acuma care partid USR sau PNL?!? Nu stim exact, ca intelegem ca joaca la toate capetele!

Pasul 3 – intentia de a muta sediul institutiei din Calea Borsului in Centru, exact langa Facultatea de Medicina, unde urmeaza sa predea ca si cadru didactic, facilitandu-i astfel iesirea din institutie si accesul rapid la cursurile pe care trebuie sa le predea la FMF Oradea, lipsind astfel din timpul programului, dar stim ca si asta ii va fi permis. De fapt, cum a zis Ioana Mihaila si Vlad Voiculescu: ,,oamenii numiti acum sunt singurii care au sustinut concursuri transparente!” – incredibil, dar toti par a fi din USR – PNL…

Pasul 4 – aducerea in institutie de oameni noi si loiali dar total incompetenti si necalificati. Angajatii se plang deja ca sunt persoane angajate sau aduse prin transfer care nu stie nimeni cu ce se ocupa exact sau ce fac pentru institutie.

Acum, pe site-ul CAS Bihor apare un anunt de concurs < Anunţ Concurs Recrutare Consilier Debutant Serviciul Control în data de 11 Noiembrie 2021 (actualizat 11 Octombrie 2021) > anunt care nu apare nicaieri in spatiul public, nici pe platforma posturi.gov.ro/judetul/bihor/ , doar pe site-ul CAS Bihor, dar sa fim sinceri, cine cauta un job pe site-ul unei institutii publice…

Cu atat mai mult cu cat postul scos la concurs este in Serviciul Control, unde directorasul nou instalat a ,,taiat si spanzurat in carne vie”. Mai are rost sa intrebam cine va veni sa ocupe acest post? 

Cu toate acestea, Romania este un “cimitir” functional, fara un Guvern deplin si cu un Presedinte iresponsabil. Avand in vedere ca in ultimele zile, cazurile de COVID19 sunt de peste 15.000 si cu decese de cate 4-500 de oameni pe zi, oare mai marii nostri conducatori fac ceva?

Se va sesiza un organ abilitat al legii sa verifice pe cineva? Ii intereseaza de sanatatea nostra sau de propriul buzunar?!?

M-ar bucura ca dupa acest articol, macar, sa aplice zeci de oameni pentru postul acesta, oameni dornici de munca, si nu sinecurile si pilele noului director instalat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.