DSP Bihor informa ieri, printr-un comunicat sec de presă, faptul că a ”închis definitiv centrul de carantină din cadrul Liceului Constantin Brâncuşi Oradea, iar locația respectivă a fost eliminată de pe lista spațiilor stabilite pentru carantină. Precizăm că Direcția de Sănătate Publică Bihor a dispus măsurile necesare pentru asigurarea igienizării și dezinfecției fostului centru de carantină.”

Atât. Nicio altă explicație, nici de la DSP și nici de la Prefectura județului. Când, cum, unde și de ce au fost mutați acei oameni?

Dat fiind faptul că nicio altă informație nu a fost făcută publică iar autoritățile tac suspect, nu putem decât să ne gândim la faptul că situația are potențialul de a deveni extrem de gravă, că este extrem de posibil să vorbim de zeci de persoane infectate – înainte de a fi confirmate și în mijlocul uni cartier (!), că au fost mutate într-o altă locație, necunoscută desigur și că dublarea (cel puțin!) numărului oficial de persoane confirmate în județul Bihor, de la o zi la alta – de la 83 la aproape 200 de persoane, poate avea legătură cu acest caz.

Ar fi iresponsabil dacă Prefectura județului ar ascunde oamenilor o astfel de situație, iar în lipsa unor detalii oficiale și credibile, nu putem decât să ne temem de tot ce e mai rău și de faptul că prefectul scapă lucrurile de sub control!

Articolul precedentEuroparlamentar USR Plus preia abordarea PSD: Eu m-aș gândi foarte serios dacă e nevoie de prelungirea stării de urgență
Articolul următorKlaus Iohannis anunţă intenția de prelungire a stării de urgență cu încă 30 de zile. Reacții