Dacă ești una dintre persoanele pe care le sperie recomandările specialiștilor, pentru că nu ai timp sau stare pentru a face sport serios zilnic, iată o veste bună pentru tine. Oamenii de știință au ajuns al concluzia că 11 minute de plimbare pe zi previn 1 din 10 decese premature.

Și nici nu e vorba despre sport în adevăratul sens al cuvântului, o simplă plimbare, poate mai viguroasă, fiind de ajuns, au anunțat oamenii de știință britanici, conform BBC.

Poate fi vorba despre o plimbare, dar la fel de bine poate fi vorba despre mers la cumpărături și cărat sacoșe, mers pe bicicletă, drumeții pe munte, tenis sau dans. Orice îți face plăcere și ți se potrivește.

Iar în acest fel, după cum se arată într-un raport publicat de British Journal of Sports Medicine, se reduce țesutul adipos, tensiunea, somnul va fi mai odihnitor, iar inima mai sănătoasă pe termen lung.

În plus, sunt prevenite mai multe tipuri de cancer, așa cum sunt cele de cap și gât, cele de sânge, leucemia, dar și cele pulmonare, ale ficatului, de colon sau mamar.

Aceasta e concluzia oamenilor de știință de la Universitatea Cambridge, care au revizuit aproape 100 de studii de anvergură, făcute de-a lungul vremii.

Concret, spun oamenii de știință, doar cu atâta mișcare se reduce cu 17% riscul de atac cerebral și cu 7% riscul de cancer. (sursa)

Articolul precedentAlertă alimentară: Chipsuri cu acrilamidă, retrase din magazine. Consumatorii trebuie să le returneze cât mai repede
Articolul următorMaghiarii din Ungaria sunt așteptați să lucreze în România. Criză de forță de muncă în județele din vest