Negocierile politice sunt în plină desfășurare, însă, până în acest moment, pare că s-a ajuns, cel puțin, la un acord asupra unei variante. Desigur că numele se pot schimba de la o oră la alta. 

Cert este că Partidul Național Liberal va avea nouă ministere, pentru care propunerile sunt următoarele.

Bogdan Aurescu va rămâne la Ministerul de Externe, Nicolae Ciucă va păstra  Ministerul Apărări, iar la Cultură va rămâne Bogdan Gheorghiu. Sunt trei dintre minștrii din actualul Guvern care vor face parte, cel mai probabil, și din noul Cabinet. 

Pentru Ministerul de Finanțe, PNL îl propune pe Bogdan Huțucă, unul dintre specialiștii de Finanțe care a lucrat în diverse agenții de stat tot ca economist. Însă și Ionel Dancă este propus pentru această funcție, dar și Sebastian Burduja, secretarul de stat în acest minister.

La Interne îi putem regăsi pe Marcel Vela, actual ministru al acest portofoliu, dar și pe Laurențiu Leoreanu.

La Ministerul Muncii, propunerile sunt Violeta Alexandru, sau Robert Sighiartău. 

Agricultura ar putea fi luată de Adrian Oros, Emil Dumitru sau Adrian Pintea. 

La Educație l-am putea regăsi pe Sorin Câmpeanu, cel care a mai fost ministru al Educației și care a susținut aministia plagiatelor. 

La Energie s-ar putea întoarce Virgil Popescu, cel care ocupă funcția de ministru la Energie și Economie în acest moment. 

Propunerile USR

Din partea USR propunerea pentru Economie este Claudiu Năsui, la Sănătate, Vlad Voiculescu, cel care a mai fost ministrul al Sănătății în cabinetul Dacian Cioloș, la Justiție, Stelian Ion, un critic al modificărilor aduse legilor justiției, iar la Transporturi, Cătălin Drulă, cunoscut pentru asociația Pro Infrastructură. 

La Fonduri Europene, specialistul Cristian Ghinea sau Dragoș Pâslaru, în timp ce președinte al Senatului ar putea ajunge Anca Paliu.

Propunerile UDMR

UDMR a făcut cu scurt timp în urmă o propunere pentru Ministerul Tineretului și Sportului, în persoana lui Carol Novak. La Ape, Păduri și Mediu propunerea este Tanczos Barna, iar la Dezvoltare, Cseke Attila. Kelemen Hunor rămâne propunerea de vicepremier. (antena3.ro)

Articolul precedentLiderii PNL, USR PLUS şi UDMR n-au reuşit să încheie negocierile
Articolul următor”Bolnavul Europei” Marea Britanie, izolată de exterior din cauza noii tulpini a coronavirusului