”Se numește Andi Manciu”, scrie consultantul orădean Dacian Palladi pe pagina sa de Facebook. ”Nu îl cunosc, dar poate că este un om, cu nenumărate calități. Domnia sa (conform cv-ului făcut public), a făcut ceva cursuri de jurnalism (11 luni), a făcut ceva vreme (2 luni) cursuri de comunicare politică, și a frecventat (cât timp, nu știm exact) cursurile Facultății de Științe Politice (SNSPA) București. Nu a absolvit, și nu și-a luat licența.

A lucrat mai mulți ani ca reporter sau redactor, la diferite posturi de televiziune sau agenții de știri din țară. Între martie 2015 și noiembrie 2019, a fost coordonatorul Departamentului de Comunicare al PNL, iar din noiembrie 2019 și până în prezent, este Consilier de Stat al Primului-Ministru Ludovic Orban și șef (după unii) al Grupului de Comunicare Strategică constituit în această vreme a pandemiei.

În lipsa licenței și a unui mai puțin stufos și sofisticat cv, unii spun că avem de-a face cu un nou caz de amatorism și impostură, la nivele prea înalte ale statului român.

Cum din păcate, în România anului 2020, existența unei diplome de absolvire/licență nu înseamnă automat și competență pe nu știu ce domeniu, rămân următoarele întrebări:

– actuala poziție de Consilier de Stat al Primului-Ministru al României presupunea și presupune, existența și proba clară a absolvirii unei unități de învățământ superior (cu o specialitate sau alta)?

– putem avea încredere că în aceste condiții nou descoperite, până acum, am avut (și avem parte) de o comunicare reală și relevantă pe subiectul atât de important al pandemiei și a efectelor sale, din partea structurii coordonate de acest domn?

Restul pot fi răutăți, interese, sau o nouă dovadă, că unele și nu puțin importante poziții din cadrul unor structuri ale statului român, au fost și sunt ocupate de impostori (cunoscuți sau nu la vreme) care au fost și sunt ”selectați” și promovați de structurile de partid (de ce fel or fi ele) pe criterii numai de ei știute…

Vorba epigramistului George Budoi: ”Ţi-au promis guvern perfect, De cinstiţi, fără defect, Şi-o s-o duci bine de mâ’ne: Iar te-au păcălit, române!…” (sursa)

Articolul precedentCum să îţi dai seama imediat dacă cineva nu este atât de deştept pe cât se crede. Un singur cuvânt îl poate da de gol
Articolul următorMedicament anti-COVID 19, produs la Institutul Cantacuzino. Va fi gata în scurtă vreme