Florin Tudose a vorbit despre motivele care stau la baza deciziei celor de la PSD de a nu vota moțiunea depusă împotriva premierului Florin Cîțu.

Mihai Tudose, fost premier al României, a vorbit despre criza politică din ultima săptămână și a explicat de ce PSD nu va vota moțiunea celor de la USR-PLUS. Social-democraților nu li se pare suficientă doar schimbarea premierului Florin Cîțu și vor ca și USR-PLUS să iasă de la guvernare.

Motivul pentru care cei de la PSD nu vor să voteze moțiunea

„USR-PLUS nu vrea să cadă Guvernul pentru că Guvernul e rău, ci pentru că Florin Cîţu e rău. Stau şi mă întreb, programul Anghel Saligny este al lui Cîţu sau al Guvernului? USR-PLUS vrea în continuare la guvernare cu acest PNDL 3 pe care l-au făcut ţăndări în ultimele zile.

Îmi aduc aminte de momentul din 2017 când PSD şi-a dat jos guvernul prin moţiune, iar USR-ul de atunci nu a votat acea moţiune, deci logica de atunci era că sunt de mână cu Dragnea. Oamenii sunt chitiţi să stea la butoane. Din acest motiv PSD nu s-a alăturat demersului lor. Noi nu vrem să-l dăm jos pe Cîţu şi ei să vină înapoi să nenorocească ţara.

Noi vrem să ne întoarcem la popor, să zică el cum apreciază activitatea alianţei. Şi noi încercăm să salvăm ce se mai poate salva din ţară”, a spus Mihai Tudose la România TV.

Moţiunea acum nu mai are sens pentru că guvernul acesta nu mai există. Parcursul constituţional îi dă dreptul la un maximum de 45 de zile, nu mai e o problemaă de dacă, ci de când. Ciolacu a spus că moţiunea e la dispoziţia AUR şi USR-PLUS, dar s-o semneze şi să avem o discuţie şi despre întoarcerea la popor.

„Să vedem cât de competenţi au fost miniştrii USR-PLUS”

Moţiunea noastră are ca subiect critica întregului guvern, nu doar a lui Cîţu, pe când moţiunea cealaltă e îndreptată exclusiv împotriva lui Cîţu. Această alianţă contra naturii nu poate funcționa”, a mai afirmat fostul prim-ministru.

„Să vedem cât de competenţi au fost miniştrii USR-PLUS. Îl avem pe Ghinea, cu absorbţie zero in 2016 şi cu PNRR făcut praf acum. Năsui a făcut praf comerţ exterior, acum încearcă să înlocuiască partea de administrare speciala ca să prăduiască niște întreprinderi. Drulă, la Brăila, spre exemplu, ne-a transmis că în loc de nişte drumuri care sunt prinse în PNRR a ales o altă soluţie, face el un drum în y, aşa că n-a reuşit decât ca în loc de 200 km să facă 300 km. Noi de-asta facem şosele ca să ajungem mult mai târziu. Competenţii de la Sănătate au făcut ţăndări tot, încă mai numărăm morții de anul trecut.

Oamenii aproape că și-au îndeplinit targetul pe care l-au avut. Dacă miniştrii demisionează mâine, Cîţu mâine este istorie. CCR a zis că nu mai poate fi numit acelaşi prim-ministru, o sa pună altul şi USR se va întoarce din nou la chiftele, că au de făcut nişte consultanţe, nişte drumuri”, a mai declarat Tudose. (evz.ro)

Articolul precedentCare sunt fake news-urile care s-au viralizat cel mai mult. Au prins de 6 ori mai tare decât știrile reale
Articolul următorA crescut și șomajul ascuns! Adevăratul număr al șomerilor, mai mare decât cel oficial