Atenție la e-mail-urile pe care le primiți în această perioadă! Hackerii fac ravagii în plină pandemie de coronavirus. Mai nou, informează realitatea.net,circulă un e-mail cu însemnele Poliției Române în care sunt inserate fișiere cu potențial periculos pentru cei care le accesează. Adevărații polițiști au deschis o anchetă. 

In spatiul virtual circula un e-mail care a fost trimis mai multor persoane ca provenind din partea Politiei Romane.

„Sunteți invitat de această notificare la Sediul Poliției Române privind o anchetă în curs de desfășurare”, scrie în mail-ul cu pricina. Mesajul este scris într-o limbă română îndoielnică. De exemplu, „Compliment”, este forma de salut, în loc de „Bună ziua!”.

“Mentionam ca aceasta nu reprezinta o activitate procedurala legala prin care o persoana este invitata la sediul unei unitati de politie pentru a da relatii cu privire la o ancheta penala”, a declarat BOGDAN GHEBAUR, purtător de cuvânt al Poliției Române.

Utilizatorul vizat este, în continuare invitat să acceseze așa-zise documente ce ar conține informații, iar mesajul este semnat, la final, cu numele șefului Poliției Române, chestorul Liviu Vasilescu. Adevărații polițiști trag un semnal de alarmă că astfel de e-mail-uri sunt false.

Politistii au demarat in acest caz cercetari pentru a descoperi sursa acestor e-mail-uri si pentru a trage la raspundere persoanele care au transmis mesajul.

Experții în securitate cibernetică ne sfătuiesc să fim precauți și să nu accesăm astfel de mesaje pentru că riscăm să ne infectăm dispozitivele.

Articolul precedentPremierul britanic a fost mutat la terapie intensivă
Articolul următorSe votează legea pentru recunoașterea meritelor personalului medical participant la acțiuni medicale împotrivaCovid -19