Sentința Curții de Apel Oradea este definitivă. Aceasta după ce în apel, judecătorii au dublat sumele pe care instanța de fond a stabilit că trebuie să le primească unele dintre rudele celor decedați.

Accidentul s-a petrecut în urmă cu doi ani, pe DN76 Oradea – Beiuș, la Tășad. “Doi soți, aflați într-o mașină care circula regulamentar, dar și fratele șoferului care a intrat pe contrasens au murit în urma ciocnirii violente dintre două autoturisme. Conducătorul auto vinovat, un bărbat de doar 21 de ani, din comuna bihoreană Ceica, a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu suspendare, iar procesul pentru plata daunelor s-a desfășurat separate”, scrie bihorjust.ro.

În acea după-amiaza de 18 decembrie 2020 au murit un bărbat de 50 de ani și soția sa, de 47 de ani, ambii din Sânmartin, care circulau regulamentar dinspre Oradea spre Beiuș. O lună mai târziu, în spital avea să moară și fratele tânărului care a provocat accidental. Avea 25 de ani și stătea pe scaunul din dreapta și nu purta centură de siguranță. Șosea era umedă și era ceață, iar șoferul neexperimentat

Nu a respectat indicatorul care limita viteza la 50 km/h. A intrat pe contrasens, unde s-a ciocnit violent cu celălalt autoturism. Tânărul și-a recunoscut vina și a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Oradea la 3 ani de închisoare cu suspendare și interdicția de a mai șofa timp de 5 ani. Dosarul în care s-au judecat daunele a fost disjuncs , iar acum Curtea de Apel Oradea, a stabilit daune morale de peste 1,7 milioane de lei pe care trebuie să le plătească firma de asigurare.

Ce daune morale au primit părinții victimei

Astfel, părinții tânărului mort în accidentul produs de propriul frate au primit câte 100.000 de lei daune morale, cei trei frați și sora victimei au primit fiecare 40.000 de lei, la fel ca și bunica tânărului.

“În ceea ce-i privește pe urmașii celor doi soți decedați în accident, cele două fiice vor primi, fiecare, daune morale de 285.000 de lei. La rândul lor, cei doi gineri primesc câte 50.000 de lei, iar mama șoferului de 50 de ani va primi 140.000 de lei”, scrie bihorjust.ro. (sursa)

Articolul precedentDouă zile de COD GALBEN în Bihor!
Articolul următorMai puţin de jumătate dintre cetăţenii cu vârsta de muncă sunt salariaţi