Patrick Andre De Hillerin: Pe Florin Cîțu l-a apucat hărnicia, ca pe orice burlac: o dată pe an. Acum e fix perioada aia, mai ales că se apropie Paștele, în care Cîțu simte o acută nevoie de curățenie în Guvern. Așa că s-a apucat să trâmbițeze peste tot că trebuie remaniați mai mulți miniștri. În presă informațiile au apărut pe „surse“, dar, în realitate, cam singura sursă care vrea cu adevărat să schimbe niște miniștri e Cîțu.

Pe Lucian Bode, de la Interne, Cîțu ar vrea să-l schimbe pentru că a prea a luat avânt, prea îi place lui Iohannis de el și prea simte în ceafă un congres-surpriză în PNL, cu Bode contracandidat serios la președinția partidului.

Pe Virgil Popescu, de la Energie, Cîțu ar vrea să-l schimbe nu pentru că e vai de mama lui și că ar trebui schimbat (deși este și trebuie), ci fiindcă, pentru a-și asigura spatele, a început să asculte prea mult de pesediști și să uite promisiunile făcute împreună cu șeful încă al partidului, domnul Cîțu însuși, mai multor grupuri sprințare de băieți deștepți.

Pe Marius Budăi, de la Muncă, Cîțu îl vrea dus din Guvern pentru că insistă cu renegocierea PNRR-ului în problema aia cu procentul din PIB alocat pensiilor. Partea proastă este că, în curând, însăși Comisia Europeană va cere rediscutarea PNRR-ului, fiindcă se cam schimbă datele din cauza războiului din Ucraina. Să vezi atunci cum va urla Cîțu să fie remaniată van der Leyen.

De Adrian Câciu, de la Finanțe, Cîțu ar vrea să scape pentru că îl consideră incompetent. Pe lângă alte hibe, Câciu nici nu știe ce e aia creștere economică în V și nici nu a dat semne că ar confunda inflația cu creșterea economică. #româniitrebuiesăștie cât de fraier e Câciu în raport cu Cîțu.

Și ar mai fi Dîncu. Vasile Dîncu. Pe ăsta e greu de spus de ce îl urăște Cîțu, pentru că pare exact genul lui: incompetent pe funcție, aburitor, mereu pregătit să se dea mare. Poate fi invidia față de cineva cu înzestrări similare.

Cine are, însă, scaunul asigurat, din punctul de vedere al președintelui PNL, este Dan Vâlceanu, de la Fondurile și Proiectele Europene. Chit că PNRR-ul e deja în întârziere, chit că Vâlceanu habar n-are cam ce ar trebui să facă pentru a drege busuiocul, Cîțu îl va susține până în pânzele albe și dincolo de ele, căci e cel mai bun prieten, poate singurul.

Dar să stăm liniștiți, că și Marcel Ciolacu vrea schimbarea unor miniștri.

PSD l-a vrea dus pe Sorin Cîmpeanu, de la Educație, dar această dorință e imposibil de realizat, câtă vreme țara asta îl mai are președinte pe domnul Iohannis.

Pe Cătălin Predoiu nu se știe de ce l-ar vrea plecat PSD, dar îl vrea, deși omul nu i-a deranjat nici cu o floare. Și nici n-o să-i deranjeze.
În fine, nici Constantin-Daniel Cadariu, de la Antreprenoriat și Turism, nu e pe placul lui Ciolacu, pentru că, dacă tot e să schimbe pe cineva, să-l schimbe pe unul care n-are nici o susținere.

E frumos, au trecut doar patru luni de guvernare comună și se taie în carne vie. O pojghiță subțire, pe la extremități, dar se taie, să nu zică nimeni că nu se face ordine și disciplină. Și dacă, până la urmă, nu se va schimba nici un ministru, aia e. Sigur se vor găsi niște femei de serviciu sau niște liftiere care să deconteze vitejia lui Cîțu și fermitatea lui Ciolacu. (catavencii.ro)

Articolul precedentIoan Mang: Despre responsabilitatea energetică
Articolul următorRata șomajului, în scădere