Cârnații proaspeți de porc ocupă un loc de cinste pe masa de Crăciun sau de Anul Nou. Acest preparat atât de iubit de români nu este însă atât de simplu de făcut precum pare la prima vedere. Asta pentru că mulți dintre noi nu știm că există o anumită metodă prin care ei pot fi prăjiți și să își piardă din savoare.

Greșeala pe care o faci fără să îți dai seama. Cum se prăjesc, de fapt, cârnații proaspeți de porc

Pentru mulți dintre noi știm prăjitul cârnaților de porc proaspeți este o adevărată bătaie de cap. Asta pentru că nu de puține ori s-a întâmplat ca în final să constatăm că ei ajung în farfurie seci, arși sau chiar cruzi. Există însă o metodă extrem de simplă prin care suntem singuri că nu vom repeta această greșeală din trecut.

Acum aveți răspunsul la întrebarea cum se prăjesc corect cârnații proaspeți. Cei care vor urma pas cu pas metoda de mai jos vor avea garanția că produsul tradițional de Crăciun va fi o adevărată delicatesă. Asta pentru că ei vor fi bine pătrunși și suculenți.

În primul rând, trebuie folosită o tigaie care este musai să aibă capac. Nu vom pune foarte mult ulei, asta pentru că proaspeții cârnați vor lăsa și ei suficientă grăsime. De aceea, un număr de 3 linguri de ulei sunt suficiente.

Nu faceți marea greșeală ca uleiul să fie încins. Mai întâi, așezăm cârnații în uleiul rece și punem capacul. Abia apoi dăm drumul la foc sau la plită. Focul nu se va da la maxim. Focul trebuie să fie potrivit. Nu trebuie să fie foarte mare pentru că astfel se ard imediat iar în interior vor  rămâne cruzi. Nici prea mic, pentru că astfel doar vor fierbe în ulei.

Ca să nu explodeze cârnații în timpul procesului de prăjire, aceștia trebuie înțepați din loc în loc cu o furculiță sau un cuțit. Așa vom știi sigur că ei se vor pătrunde și în interior, făra ca membrana să explodeze de pe ei. Când observăm că s-au rumenit pe o parte, îi intoarcem pe cealaltă și îi lăsăm să se rumenească, fără să mai punem capacul. Trebuie să se rumenească ușor, iar când sunt înțepați cu furculița să fie moi și să iasa puțina zeamă. Dacă sunt tari și prea rumeniți, vor fi tari.

Cârnații trebuie serviți imediat, fierbinți, alături de mămăligă sau pâine proaspată, muștar sau salată de varză murată. Nu uitați nici de o un bol cu murături asortate.

Carnații pot fi pregătiți în mai multe feluri, in funcție de gusturile fiecăruia. Ei pot fi serviți atât la aperitiv, cât și ca fel principal, alături de tradiționalii cartofi prăjiți. Rețetele de cârnați de casă variază în funcție de regiunea geografică a țării. În Moldova se amestecă două tipuri de carne – porc și mânzat. În Bucovina, de multe ori, se obișnuiește să se toace direct cu mâna carnea pentru cârnați, folosind un topor. De asemenea, sunt zone în care, sunt amestecate carnea de porc, de vită și oaie, alături de mai multe condimente. (sursa)

Articolul precedentDe unde vine obiceiul de a încălzi mașina iarna, înainte de plecare. Detaliile care ne arată cât de corect este cu adevărat
Articolul următorBucuria acestor zile să vă găsească sănătoși!