Iarna vine cu multe bătăi de cap pentru șoferi, care zilnic trebuie să curețe gheața de pe parbriz, iar uneori se adaugă și un strat sănătos de zăpadă, de parcă nu era suficient.

Există fel de fel de trucuri pentru a scăpa cât mai rapid de această operațiune neplăcută. Cele mai comune sunt husele speciale sau soluțiile chimice comercializate.

Totuși, vă puteți prepara singuri acasă o soluție pentru a dezgheța rapid parbrizul, fiind o metodă considerabil mai ieftină.

Mai exact, într-un recipient pulverizator, amestecați apă fie cu sare de bucătărie, fie apă cu alcool medicinal sau mentolat Carmol. Este de preferat să stropiți parbrizul cu amestecul rezultat încă de seara, pentru a preveni formarea gheții, dar se poate pulveriza și peste gheață fiindcă se va topi foarte repede.

Un alt amestec eficient este format din umplerea a 2/3 din recipient cu alcool izopropilic și 1/3 cu apă. Se adaugă o jumătate de linguriță cu detergent lichid de vase pentru fiecare 500 de ml de soluție. În circa un minut parbrizul începe să se dezghețe și se poate aplica în siguranță și pe încuietoarea și mânerul mașinii, în caz că au înghețat de asemenea. (sursa)

Articolul precedentBuget 2022: Subvențiile pentru fermieri cresc cu 41%!
Articolul următorFrancezii s-au săturat de prea multă integrare europeană